Η Chevrolet προσφέρει έναν V8 9.4 λίτρων για την COPO Camaro.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους το 2022 είναι μία σημαντική χρονιά για την Chevrolet Camaro και ειδικότερα, την COPO Camaro. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται, μία σύντομη επεξήγηση: πίσω στο μακρινό 1969 μερικές αντιπροσωπείες της Chevrolet χρησιμοποίησαν το σύστημα “Central Office Production Order” για να παραγγείλουν κάποια αυτοκίνητα με extras και κινητήρες που δεν ήταν διαθέσιμα υπό φυσιολογικές συνθήκες. 69 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν εκείνη την χρονιά με το συγκεκριμένο σύστημα παραγγελίας. 69 Camaros που έγραψαν την δική τους ιστορία και έδωσαν την δυνατότητα στην Chevrolet να “αναστήσει” την COPO Camaro το 2012 ως ένα έτοιμο, εργοστασιακό αγωνιστικό dragster.

Έκτοτε, η αμερικανική εταιρία προσφέρει κάθε χρόνο 69 COPO Camaros και αυτές εξαντλούνται ταχύτατα αλλά όπως είπαμε στην αρχή, το 2022 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για δύο λόγους. Πρώτον, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι δεν θα βάλει κανέναν περιορισμό στην παραγωγή της COPO Camaro. Όποιος θέλει μία, θα την αποκτήσει. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την προσθήκη στην γκάμα του αγωνιστικού ενός θηριώδους V8 με χωρητικότητα 9.4 λίτρων ή αν προτιμάς, 572 κυβικών ιντσών στα… παραδοσιακά αμερικάνικα. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ιπποδύναμη του καθώς αυτή δεν έχει πιστοποιηθεί από την National Hot Rod Association (NHRA) αλλά πιθανότατα θα πλησιάζει ή θα υπερβαίνει τα 700 άλογα. Ο ατμοσφαιρικός V8 των 9.4 λίτρων είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετηθεί στην COPO Camaro και η τιμή της με το συγκεκριμένο ιπποφορβείο ξεκινά από τα 105.000 δολάρια.

Όλα αυτά, με την αντίστροφη μέτρηση για την Chevrolet Camaro να έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πωλήσεις του muscle car της Chevrolet είναι απογοητευτικές και σε συνδυασμό με το πλάνο εξηλεκτρισμού ολόκληρης της εταιρίας, οι ημέρες της Camaro είναι μετρημένες. Άλλοι τοποθετούν το τέλος το 2024 και άλλοι το 2026 αλλά θα μπορούσε το γεγονός ότι η Chevrolet “απελευθερώνει” την COPO για το 2022 να σημαίνει ότι το τέλος της Camaro είναι πιο κοντά;

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.