Η Ferrari καλοσωρίζει την απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.

Ferrari σημαίνει επιδόσεις, πάθος, συγκινήσεις και θέαμα. Οπτικό και ακουστικό θέαμα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω ακούσει μία Ferrari πριν την δω στον δρόμο. Κι όμως, η ιταλική μάρκα δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με την διαφαινόμενη απαγόρευση των Μ.Ε.Κ. στην Ευρώπη από το 2035. Το αντίθετο μάλιστα – την καλοσωρίζει! Ο πρόεδρος και προσωρινός CEO της Ferrari, John Elkann, δήλωσε σε αναλυτές την Δευτέρα ότι βλέπει την αλλαγή στην τεχνολογία ως μία ευκαιρία.

Οι ευκαιρίες που δημιουργούν ο εξηλεκτρισμός, τα ηλεκτρονικά και άλλες τεχνολογίες που γίνονται διαθέσιμες θα μας επιτρέψουν να κατασκευάσουμε πιο ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα.

Είπε ο γόνος της οικογένειας Agnelli που ελέγχει την Ferrari μέσω της επενδυτικής φίρμας Exor μερικούς μήνες πριν αναλάβει καθήκοντα CEO ο Benedetto Vigna την 1η του Σεπτεμβρίου. Ο Vigna που θα καθοδηγήσει την εταιρία στο μέλλον δημιουργώντας μεταξύ άλλων συμμαχίες.

Πιστεύουμε ότι εντός της βιομηχανίας και πιο σημαντικά, έξω από αυτήν, θα επωφεληθούμε πολύ από συνεργασίες και κοινά προγράμματα.

Δήλωσε ο Elkann. Να θυμίσουμε ότι όπως όλοι έτσι και η Ferrari προετοιμάζεται εδώ και χρόνια για το… αναπόφευκτο. Το 2013 είχε λανσάρει την πανάκριβη και πολύ ειδική LaFerrari με την τεχνολογία της να εξελίσσεται στην SF90 Stradale που εξοπλίζεται με έναν υβριδικό V8 και τώρα, στην 296 GTB που κινείται χάρη σε έναν εξηλεκτρισμένο V6. Downsizing και εξηλεκτρισμός που όχι μόνο θα συνεχιστούν, αλλά θα επεκταθούν σε περισσότερα μοντέλα μέχρι να επικρατήσει το τελευταίο. Μέχρι τότε, και ενώ θα έχει μεσολαβήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με το αλογάκι στο καπό, θα απολαμβάνουμε τον επικό ατμοσφαιρικό V12 σε κάθε ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.