Στις 12 Αυγούστου η ανοιχτή Aston Martin Valkyrie.

Εβδομήντα χρόνια μετά την πώληση της πρώτης Aston Martin στις Η.Π.Α. η αγγλική εταιρία είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ανοιχτή έκδοση της απόλυτης. Της Valkyrie. Και θα το κάνει συμβολικά στο Pebble Beach Concours d’Elegance, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια μίας prive διοργάνωσης όπου σύμφωνα με την εταιρία, θα τιμηθεί τόσο το παρόν όσο και το παρελθόν της με διάφορα κλασικά μοντέλα και δύο πρεμιέρες.

Η μοναδική εικόνα που έχουμε στην διάθεση μας δεν αποκαλύπτει πολλά πέρα από το γεγονός ότι οι πόρτες ανοίγουν από το εμπρός μέρος προς τα πάνω και δεν είναι τύπου “gullwing” όπως στην coupe. Από εκεί και πέρα, δεν διακρίνουμε πολλά. Τουλάχιστον όχι για αυτά που έχουν πραγματική σημασία σε ένα roadster, καθώς γνωρίζουμε ότι το design του εμπρός μέρους δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά δεν φαίνεται αν η Valkyrie roadster θα είναι μία αμιγώς ανοιχτή πρόταση όπως η V12 Speedster ή αν θα είναι διαθέσιμη με αφαιρούμενη οροφή. Όπως δεν γνωρίζουμε αν η αφαίρεση της οροφής θα έχει αντίκτυπο στην αεροδυναμική και πώς σκοπεύει να αντισταθμίσει τις όποιες ενδεχόμενες απώλειες σε downforce. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και η ανοιχτή Valkyrie όπως και η coupe αδερφή της, θα εξοπλίζεται με τον ίδιο, τρομερό, ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth και θα χρησιμοποιεί το ίδιο, ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο. Να σημειώσουμε δε, ότι ενώ αρχικά η Aston Martin είχε ανακοινώσει ότι δεν θα βάλει οποιονδήποτε περιορισμό στην παραγωγή της Valkyrie που είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 2 χρόνια, τώρα δηλώνει ότι θα κατασκευάσει “μόλις” 999 αυτοκίνητα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.