Η Hennessey γιορτάζει 30 χρόνια με τον “Εξορκιστή” των 1.000 ίππων.

Τα γενέθλια της Hennessey Performance Engineering πλησιάζουν και για να γιορτάσει την περίσταση, ο αμερικανικός βελτιωτικός οίκος αποφάσισε να μας κάνει ένα δώρο. Ίσως όχι σε εμάς προσωπικά, αλλά στους 30 τυχερούς που θα προλάβουν να αποκτήσουν την ειδική έκδοση του “Εξορκιστή”.

Ο Εξορκιστής είναι η επιτομή του αμερικανικού muscle car και έχει τις επιδόσεις να ντροπιάσει σχεδόν οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στον πλανήτη.

Κάνουμε ήδη γρήγορα αυτοκίνητα, γρηγορότερα ήδη από το 1991, οπότε ο “30th Anniversary Exorcist” συγκεντρώνει όλα αυτά που έχουμε μάθει σε έναν φονέα supercar.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, John Hennessey, για το μοντέλο που δημιουργήθηκε ως απάντηση για τα… δαιμονικά Challenger της Dodge. Για την αναβάθμιση της βασικής Chevrolet Camaro σε Exorcist, η Hennessey βελτίωσε τον κινητήρα με έναν μεγάλο supercharger, νέο σύστημα εισαγωγής, νέους εκκεντροφόρους, νέα εξάτμιση με high-flow καταλύτη, ένα σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και νέα, πιο ανθεκτικά σωθικά (πιστόνια, μπιέλες, βαλβίδες κ.ά.). Όλα αυτά και πολλά ακόμα που δεν χωράνε σε αυτές τις λίγες γραμμές, έχουν ως αποτέλεσμα ο Εξορκιστής να παράγει 1.000 ίππους και σχεδόν 1.200 Nm ροπής.

Σύμφωνα με την Hennessey δε, αυτά είναι αρκετά ώστε τα πρώτα 96 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 2.1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάνει πλέον τα 350 km/h! Το κόστος δε, μαζί με την αριθμημένη πλακέτα που δείχνει τον αριθμό του εκάστοτε αυτοκινήτου, αγγίζει τα $135.000 συμπεριλαμβανομένης της τιμής της Chevrolet Camaro ZL1 ενώ η Hennessey προσφέρει και εγγύηση 2 ετών ή 24.000 μιλίων.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.