Διαθέσιμη με carbon ζάντες η Bentley Bentayga.

Οι ανθρακονημάτινες ζάντες είναι προνόμιο που ακόμα απολαμβάνουν ελάχιστα supercars λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής τους αλλά όταν το κόστος δεν αποτελεί πρόβλημα, μπορούν να βρούνε τον δρόμο τους και σε άλλου είδους πανάκριβα οχήματα όπως αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο η Bentley. Η αγγλική μάρκα ανακοίνωσε πως στον ήδη μακρύ κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού της Bentayga προστίθενται οι carbon ζάντες 22 ιντσών που εξέλιξε σε συνεργασία με την Bucci Composites.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι carbon ζάντες είναι γνωστά και πηγάζουν κατά κύριο λόγο από την μικρότερη μάζα τους. Σύμφωνα με την Bentley, οι νέες ζάντες 22 ιντσών είναι οι μεγαλύτερες ανθρακονημάτινες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής και ταυτόχρονα, είναι 6 κιλά ελαφρύτερες από τις αντίστοιχες κράματος αλουμινίου μειώνοντας την μη-αναρτώμενη μάζα της Bentayga κατά 24 κιλά με πολλαπλά οφέλη τόσο στην συμπεριφορά της ανάρτησης όσο και στις επιδόσεις. Επιπλέον, οι carbon ζάντες έχουν μεγαλύτερη ακαμψία και αντιστέκονται με επιτυχία στο φαινόμενο του “camber loss” κατά το οποίο η απειροελάχιστη στρέβλωση που υφίσταται μία συμβατική ζάντα σε συνθήκες πίεσης οδηγεί σε απώλεια 1 μοίρας camber. Η μεγαλύτερη ακαμψία προσφέρει και μειωμένη φθορά ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι carbon ζάντες της Bentley και της Bucci Composites είναι οι πρώτες που περνούν όλες τις δοκιμασίες του TUV.

Η αγγλική μάρκα δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή της νέας δημιουργίας της αλλά δηλώνει ότι θα είναι διαθέσιμη προς παραγγελία αργότερα μέσα στη χρονιά μέσω της Mulliner. Λίγο… περιττό ως “αξεσουάρ” δεδομένου πως η Bentayga ζυγίζει ακόμα και στην ελαφρύτερη διαμόρφωση της πλησίον των 2.5 τόνων αλλά όταν τα χρήματα δεν αποτελούν θέμα, όλα είναι εφικτά.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.