Η 4-θέσια Chevrolet Corvette που ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.

Ένα μοντέλο με την μακροχρόνια ιστορία της Chevrolet Corvette αναπόφευκτα κρύβει μυστικά. Δεν είναι από δόλο ή ντροπή απαραίτητα. Απλά κάποιες πληροφορίες χάνονται στα σχεδόν 70 χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά και παραμένουν χαμένες μέχρι κάποιος να τις ανασύρει και να τις εκθέσει στο διαδίκτυο. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η Corvette παραλίγο να γίνει διαθέσιμη και ως 4-θέσια πίσω στη δεκαετία του ’60 αλλά το concept ποτέ δεν προχώρησε αρκετά ώστε να περάσει στην παραγωγή.

Η ιδέα όμως, γέννησε ένα πρωτότυπο και αυτό είναι που βλέπεις στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρία. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε το 1962 και όπως βλέπεις, μοιράζεται το ίδιο design με την 2η γενιά του εμβληματικού, αμερικανικού sports car που κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα. Δημιουργήθηκε δε, ως απάντηση στο Ford Thunderbird το οποίο μέχρι το 1962, είχε ήδη φτάσει στην 3η γενιά του. Η General Motors δεν παρέχει κάποια ουσιαστική πληροφορία σχετικά με την ακύρωση του project της 4-θέσιας Corvette αλλά η λογική λέει πως ήταν μία απόφαση που σχετιζόταν με την τοποθέτηση του μοντέλου στην αγορά. Τότε ήταν μία διαφορετική εποχή και οι γραμμές ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν λιγότερο θολές. Το Thunderbird λοιπόν, είχε λανσαριστεί στο ευρύτερο segment των αυτοκινήτων πολυτελείας ενώ η GM δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα της Corvette για κάτι που δεν ήταν sports car. Εκείνα τα χρόνια περίπου, η GM εξέταζε για πρώτη φορά την ιδέα μίας κεντρομήχανης Corvette άλλωστε, οπότε μπορείς να καταλάβεις τη νοοτροπία των υψηλόβαθμων στελεχών – άσχετα αν η συγκεκριμένη ιδέα δεν έγινε πραγματικότητα πριν την τρέχουσα, όγδοη γενιά του μοντέλου!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.