Έτσι οραματίζεται η Porsche την επόμενη μέρα…

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που η Porsche αποκάλυψε στον κόσμο το Vision Renndienst και ομολογώ ότι ακόμα αναλογίζομαι ένα εναλλακτικό μέλλον στο οποίο η γερμανική εταιρία τολμά και το περνά στην παραγωγή. Κάτι ο ρετροφουτουριστικός σχεδιασμός, η χρηστική φύση του αμαξώματος και η ομολογημένη αγάπη που έχω για τα station wagons και τα minivans σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ενός τέτοιου οχήματος “δια χειρός Porsche”, δεν θέλει και πολύ. Τότε όμως, η εταιρία δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα ούτε μία φωτογραφία από την καμπίνα, θέλοντας πιθανώς να εστιάσουμε στην εξωτερική εμφάνιση.

Έφτασε η ώρα όμως για να αποκαλυφθεί το όραμα της Porsche “για την ημέρα μετά το αύριο”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της. Ένα όραμα που παίρνει τη μορφή μίας 6-θέσιας αλλά καθόλου συμβατικής διαμόρφωσης κι αυτό γιατί ο οδηγός απολαμβάνει την κεντρικά τοποθετημένη θέση του, η δεύτερη σειρά εφοδιάζεται με δύο μεμονωμένα καθίσματα και στην τρίτη υπάρχει ένας πιο… παραδοσιακός πάγκος που μπορεί να φιλοξενήσει άλλους 3 επιβάτες. Η θέση του οδηγού περιστρέφεται κατά 180ο ώστε να αντικρύσει τους υπόλοιπους επιβάτες, ο χώρος ανάμεσα στα δύο καθίσματα της μεσαίας σειράς εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσβαση στις πίσω θέσεις ενώ τα ασύμμετρα παράθυρα εξασφαλίζουν άπλετο φως για τους επιβάτες της δεξιάς πλευράς και ένα πιο σκοτεινό και απομονωμένο μισό στα αριστερά της καμπίνας. Ο οδηγός δε, έχει μπροστά του έναν αμιγώς ψηφιακό πίνακα οργάνων με σαφείς επιρροές από το παρελθόν της Porsche, χειριστήρια αριστερά και δεξιά από αυτών και δύο μεγάλες οθόνες κάτω από αυτά.

Σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσαμε να δώσουμε έναν χαρακτηριστικό “αέρα” Porsche σε μία καμπίνα που απέχει παρασάγγας από το κλασικό εσωτερικό ενός sports car. Και πώς θα μπορούσε να σχεδιαστεί η αυτόνομη οδήγηση.

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Michael Mauer. Περιττό να αναφέρω ότι το Vision Renndienst concept δεν πρόκειται να περάσει ποτέ στην παραγωγή, όσο ελκυστικό και αν είναι. Αποτελεί απλά και μόνο μία άσκηση στο τι είναι εφικτό. Μία σπουδή για το μέλλον και αυτό δεν το κάνει καθόλου λιγότερο ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.