Επιβεβαιώθηκαν η Mercedes-Maybach EQS και η ηλεκτρική G-Class.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε μία σειρά μοντέλων για τα επόμενα χρόνια. Μία σειρά που περιλαμβάνει την ηλεκτρική EQE, το ηλεκτρικό EQS SUV και την ηλεκτρική G-Class, όπως και την Mercedes-Maybach έκδοση του ηλεκτρικού EQS SUV. Παρατηρείς τον κοινό παρονομαστή έτσι; Υπάρχει λόγος, αφού όλα αυτά τα μοντέλα, όλα αυτά τα ηλεκτρικά SUVs αποτελούν μέρος του πλάνου εξηλεκτρισμού της γκάμας της γερμανικής εταιρίας. Ενός πλάνου που επιταχύνεται δραστικά, με την Mercedes-Benz να ανακοινώνει ότι θέλει να προσφέρει μία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση σε κάθε κατηγορία της αγοράς μέχρι το 2022 και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση κάθε μοντέλου στην γκάμα της μέχρι το 2025!

Στόχος για την Mercedes είναι το 50% των νέων αυτοκινήτων που θα πουλάει να αποτελείται από υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025 ενώ για να πετύχει αυτό το νούμερο, η εταιρία επενδύει στην τεχνολογία και θα λανσάρει 4 νέες, αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα βασίζονται όλα τα μελλοντικά μοντέλα της: η MMA θα χρησιμοποιηθεί σε μικρά μοντέλα από το 2024 και την επόμενη χρονιά, θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους η MB.EA για μεσαία και μεγάλα επιβατικά, η AMG.EA για ηλεκτρικά επιδόσεων και η Van.EA που θα προορίζεται για ελαφριά επαγγελματικά. Όλα τα ηλεκτρικά θα είναι στο προσκήνιο αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα plug-in υβριδικά χάνουν την αξία τους – θα συνεχίσουν να παίζουν βασικό ρόλο στην στρατηγική της Mercedes-Benz βοηθώντας στην μετάβαση του αγοραστικού κοινού στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Φυσικά, για να υποστηρίξει και να εξοπλίσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σκοπεύει να πουλάει, η Mercedes θα χρειαστεί μπαταρίες και γι’ αυτό θα κατασκευάσει όχι ένα, ούτε δύο αλλά 8 ολοκαίνουρια “gigafactories” σε ολόκληρο τον κόσμο εκ των οποίων το ένα θα είναι σίγουρα στις Η.Π.Α. και τέσσερα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μπαταρίες νέας γενιάς θα είναι συμβατές με το 90% των επιβατικών και των επαγγελματικών της Mercedes ενώ νέες τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν θα αυξάνουν την ενεργειακή πυκνότητα τους ώστε να προσφέρουν “απαράμιλλη εμβέλεια και ακόμα συντομότερους χρόνους φόρτισης”. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την εξέλιξη solid-state μπαταριών αλλά χωρίς να παρέχεται κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.