Ανοιχτή σε νέες συμμαχίες η Honda.

Οι πιέσεις που ασκούνται στη βιομηχανία αυτοκινήτου τα τελευταία χρόνια, που αναμένεται να αυξηθούν στο προσεχές μέλλον, αναγκάζει τις εταιρίες να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες τους και να αναθεωρήσουν παγιωμένες ή/και πεπαλαιωμένες πρακτικές. Αν δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές ότι μόνος του δύσκολα θα επιβιώσει ο οποιοσδήποτε, θα καταστεί σύντομα και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα ψευδαισθήσεις σχετικά στον χώρο. Η Honda για παράδειγμα, έχει ήδη συνάψει συνεργασία με την General Motors για δύο μεγάλα ηλεκτρικά μοντέλα στην Β. Αμερική και σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Toshihiro Mibe, είναι ανοιχτή σε νέες αν αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αν μέσα από μία συμμαχία η Honda επιτύχει νωρίς αυτό που στοχεύει, τότε είμαστε διατεθειμένοι να σχηματίσουμε μία συμμαχία.

Ο σχηματισμός μίας συμμαχίας θα γίνει μία τεράστια κατεύθυνση όσον αφορά στην αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεδομένου ότι ο εξηλεκτρισμός δεν είναι εμπορικά βιώσιμος αυτή τη στιγμή.

Δήλωσε ο Mibe-san, συμπληρώνοντας ότι η πρόβλεψη για το επόμενο οικονομικό έτος είναι θετική χάρη στο κλείσιμο αρκετών “προβληματικών” επιχειρήσεων στο Ην. Βασίλειο, την Τουρκία και την Ιαπωνία. Να σημειώσουμε δε, ότι ο στόχος της Honda όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της είναι για το 100% των πωλήσεων να προέρχονται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία ή υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2040. Ο εξηλεκτρισμός δε και η στροφή που κάνει η εταιρία όπως ολόκληρη η βιομηχανία, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αναθεώρηση της γκάμας και την βελτίωση της κερδοφορίας, με τον Mibe να αναφέρει η ιαπωνική μάρκα εξετάζει μία ψηφιακή υπηρεσία ή επιχείρηση που θα αξιοποιεί τα δεδομένα των πελατών της.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.