Αυτή θα είναι η τελευταία γενιά του Audi A1.

Με το αγοραστικό κοινό να απομακρύνεται αργά αλλά σταθερά από “παραδοσιακές” κατηγορίες όπως τα hatchbacks και τα sedans και τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι κατασκευαστές αρχίζουν να αναθεωρούν τις προτάσεις του σε συγκεκριμένα segments. Το τελευταίο “θύμα” αυτών των δύο παραγόντων αν ισχύσουν τα λεγόμενα του επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, θα είναι το A1 που μάλλον οδεύει προς απόσυρση όταν η τρέχουσα γενιά ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τον τελικό στόχο του Euro 7. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά κινητήρων εσωτερικής καύσης στις μικρότερες κατηγορίες θα είναι δύσκολη υπόθεση στο μέλλον επειδή τα κόστη θα αυξηθούν. Επομένως, δεν θα έχουμε διάδοχο για το A1. Αν οι νέοι κανονισμοί Euro 7 δεν είναι πολύ σκληροί, θα μας επιτραπεί να επενδύσουμε περισσότερο στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Δήλωσε ο Duesmann. Με πιο απλά και σαφώς πιο ξεκάθαρα λόγια, το σκεπτικό είναι απλό ακόμα και αν δεν αρέσει σε πολλούς: τα περιθώρια κέρδους στις μικρές κατηγορίες είναι τόσο μικρά που δεν αξίζει ούτε καν τον κόπο να σκεφτεί μία εταιρία τον εξηλεκτρισμό. Όμως οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων τον επιβάλλουν έως έναν βαθμό. Η μοναδική λύση λοιπόν, είναι η κατάργηση του μοντέλου και η αντικατάσταση του με κάτι λίγο ή πολύ διαφορετικό. Γιατί και το A1 θα αντικατασταθεί. Μπορεί όχι άμεσα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι θα μείνει χωρίς entry-level μοντέλο η γερμανική εταιρία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.