Η Subaru γιορτάζει 20 εκατομμύρια τετρακίνητα αυτοκίνητα!

Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν την Subaru: ο boxer κινητήρας και η τετρακίνηση. Ειδικά για το δεύτερο, η μικρή ιαπωνική εταιρία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γιορτάσει την παραγωγή 20.000.000 τετρακίνητων αυτοκινήτων τον Ιούνιο που μας πέρασε – ένα σημαντικό ορόσημο που επιτυγχάνεται 49 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου AWD αυτοκινήτου, του Leone 4WD Estate Van τον Σεπτέμβριο του 1972!

Αυτή τη στιγμή, τα τετρακίνητα αυτοκίνητα αναπαριστούν το 98% των παγκοσμίων πωλήσεων της Subaru και όλα αυτά, εξοπλίζονται με το Symmetrical AWD σύστημα και φυσικά, έναν επίπεδο κινητήρα. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του Symmetrical AWD συστήματος της Subaru βρίσκεται στο όνομα: είναι η συμμετρία του που χαρίζει βέλτιστη κατανομή και χάρη στη… συνεργασία με τον boxer κινητήρα, χαμηλό κέντρο βάρους. Η Subaru τονίζει την δέσμευση της στην ασφάλεια και στην οδηγική απόλαυση και αναβαθμίζει/βελτιώνει την τεχνολογία τετρακίνησης της τον τελευταίο μισό αιώνα ώστε να συνάδει με την φιλοσοφία της ως εταιρία. Από εδώ και πέρα, το φημισμένο σύστημα τετρακίνησης θα μάθει να συνεργάζεται και με την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού, όπως ορίζουν όχι μόνο οι τάσεις αλλά και οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, η εξαιρετική απόκριση του “e-Boxer” εξηλεκτρισμένου βενζινοκινητήρα επιτρέπει ακόμα πιο ακριβή έλεγχο της τετρακίνησης, αυξάνοντας την αίσθηση της ασφάλειας σε συνθήκες όπου η πρόσφυση δεν είναι αρκετή. Για τα επερχόμενο εξηλεκτρισμένα μοντέλα δε, μεταξύ των οποίων και το αμιγώς ηλεκτρικό “Solterra” που αναμένεται το 2022, το σύστημα θα συνεχίσει να εξελίσσεται και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της Subaru. Εμπρός λοιπόν, για τον επόμενο μισό αιώνα!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.