Παγκόσμιο ρεκόρ για την Ford Mustang Mach-E !

Με το μελάνι από την πανελλήνια παρουσίαση της Ford Mustang Mach-E να μην έχει προλάβει να στεγνώσει ακόμα και τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση της νωπές στο μυαλό, το αμερικανικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV έχει γράψει ήδη το όνομα του στο βιβλίο Guinness. Συγκεκριμένα, μία απολύτως εργοστασιακή Mach-E στα χέρια των Paul Clifton, Fergal McGrath και Kevin Brooker κατάφερε να διανύσει την απόσταση ανάμεσα στο John o’ Groats και το Land’s End του Ην. Βασιλείου, μία απόσταση που ξεπερνά τα 1.350 χιλιόμετρα και διασχίζει κυριολεκτικά, ολόκληρη την Αγγλία, σταματώντας μονάχα 2 φορές και συνολικά, 45 λεπτά για φόρτιση!

Το ρεκόρ έχει να κάνει με την απόδειξη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν μία βιώσιμη εναλλακτική για τον καθένα. Δεν είναι μονάχα για μικρές αποστάσεις εντός πόλης ή ως δεύτερο αυτοκίνητο αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, σε μεγάλα ταξίδια. Το αποδείξαμε με αυτό το αυτοκίνητο. Φτάσαμε στο σημείο καμπής.

Δήλωσε η ομάδα. Φυσικά, όπως σε κάθε ρεκόρ ανεξαρτήτως είδους κινητήριου συνόλου, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι: Το ταξίδι ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε 27 ώρες μετά, με μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 km/h περίπου. Ακόμα κι έτσι όμως, το επίτευγμα δεν χάνει σε λάμψη. Η ομάδα των τριών Βρετανών κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ την επίσημη εμβέλεια των 610 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP πρότυπο, διανύοντας σχεδόν 10.5 χιλιόμετρα ανά kWh και φορτίζοντας μονάχα για 45 λεπτά – όσο διαρκεί μία στάση για καφέ και ξεμούδιασμα σε ένα μακρύ ταξίδι. Να σημειώσουμε δε, ότι το νέο ρεκόρ που κατάφερε η Ford Mustang Mach-E έρχεται μερικές ημέρες μετά από ένα αντίστοιχο του Renault Zoe. Το γαλλικό ηλεκτρικό διένυσε 683.34 χιλιόμετρα με μία φόρτιση αλλά εκείνο δεν έγινε σε δημόσιους δρόμους και η μ.ω.τ. δεν ξεπέρασε τα 28 km/h. Δεν μειώνω εκείνο το επίτευγμα αλλά θεωρώ πως αυτό που έκανε το αμερικανικό, ηλεκτρικό SUV είναι πιο εντυπωσιακό! Σε κάθε περίπτωση όμως, το “range anxiety” θα αποτελεί παρελθόν σε λίγο καιρό.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.