Νέος CEO στην Opel ο Uwe Hochgeschurtz.

Νέα εποχή, νέος CEO για την Opel που ανακοίνωσε ότι ο Michael Lohscheller θα αποχωρήσει από την φίρμα ώστε να αναλάβει καθήκοντα ο Uwe Hochgeschurtz από την 1η του Σεπτεμβρίου. Ο Lohscheller αφήνει την γερμανική εταιρία έπειτα από 4 χρόνια, έχοντας πάρει την θέση του στο τιμόνι της το 2017, όταν η Opel αποκτήθηκε από το PSA Group. Τώρα που το PSA Group είναι μέρος της Stellantis, ο Γερμανός “αποφάσισε να κυνηγήσει μία νέα πρόκληση” εκτός του group και την θέση του θα πάρει ο συμπατριώτης του, Hochgeschurtz.

Στον Lohscheller, που ανέλαβε την εποχή που η Opel έχανε εκατοντάδες εκατομμύρια, πιστώνεται η επιτυχημένη υλοποίηση του πλάνου ανάκαμψης υπό τον CEO του PSA Group, Carlos Tavares. Τόσο επιτυχημένη μάλιστα, που το 2018, η εταιρία κατέγραψε το πρώτο θετικό λειτουργικό περιθώριο! Από εδώ και πέρα όμως, η ευθύνη πέφτει στον Hochgeschurtz που θα δίνει αναφορά στον CEO της Stellantis πλέον, Tavares. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Uwe Hochgeschurtz ξεκίνησε την καριέρα του στην βιομηχανία αυτοκινήτου το 1990 στην Ford πριν μετακομίσει στην Volkswagen και μετέπειτα, στην Renault. Στην γαλλική μάρκα έφτασε μέχρι και την θέση του CEO στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και τώρα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα την εποχή που η Opel ψάχνει τον ομαλότερο δυνατό τρόπο προς τον τελικό στόχο που είναι ο πλήρης και ολοκληρωτικός εξηλεκτρισμός της γκάμας της μέχρι το 2028. Καλή επιτυχία λοιπόν και στον Hochgeschurtz αλλά και στον Lohscheller στην επόμενη στάση στην καριέρα του.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.