Η Audi είναι έτοιμη για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση!

Όποια εταιρία σέβεται τον εαυτό της και θέλει να παραμείνει σχετική και βιώσιμη τα χρόνια που έρχονται, ανακοινώνει ένα μεγαλόπνοο πλάνο εξηλεκτρισμού. Το ίδιο κάνει και η Audi που μέσω του μεγάλου αφεντικού της, Markus Duesmann, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είναι “έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα στην ηλεκτρική εποχή”. Μεγάλα λόγια, αλλά ασαφή. Τι σημαίνει αυτό;

Ευτυχώς, ο Duesmann δεν έμεινε στις γενικότητες και ανέλυσε, στον βαθμό που επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, έναν οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική στροφή στην ηλεκτροκίνηση το 2033. Το πρώτο μεγάλο ορόσημο για την Audi θα έρθει το 2026, όταν και θα λανσαριστεί το τελευταίο καινούριο μοντέλο με μηχανή εσωτερικής καύσης. Από εκείνο το σημείο και μετά, η γερμανική μάρκα θα λανσάρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά ενώ παράλληλα, θα καταργεί σταδιακά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα με ορίζοντα το 2033 και απώτερο στόχο την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050! Ο ρυθμός με τον οποίο θα καταργούνται οι Μ.Ε.Κ. θα οριστεί τόσο από την νομοθεσία στις μεγάλες αγορές, όσο και από την ζήτηση (αν και τα δύο μεγέθη είναι σχεδόν αλληλένδετα)  ενώ ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πιο θα είναι το τελευταίο μοντέλο που θα “φορέσει” έναν… παραδοσιακό κινητήρα.

Η επιτάχυνση του προγράμματος εξηλεκτρισμού της Audi πάντως συνάδει με την ευρύτερη στρατηγική του Volkswagen Group. Από την στιγμή που λάνσαρε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το E-tron SUV, η γερμανική εταιρία έχει παρουσιάσει το E-tron GT και το Q4 E-tron ενώ εντός του 2022, θα φέρει στην αγορά και τα A6 E-Tron και Q5 E-Tron. Σχεδόν κάθε μοντέλο της δε, είναι διαθέσιμο και με κάποιο plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο. Ο μοναδικός αστερίσκος που μπαίνει στο χρονοδιάγραμμα της Audi, αφορά στην Κίνα όπου τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.