Ο Jean-Pierre Ploue επικεφαλής σχεδιασμού της Lancia.

Τα τελευταία χρόνια, η θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Lancia δεν είχε ιδιαίτερη ευθύνη, βαρύτητα ή… ουσία. Ποιο το νόημα άλλωστε, όταν το μοναδικό στην γκάμα είναι η Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2003 και από τότε ανανεώνεται σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μην ξεχαστεί το όνομα της Lancia από το μυαλό του κοινού. Με την συγχώνευση της FCA με την PSA για την δημιουργία της Stellantis όμως, η Lancia θα αποκτήσει την δεύτερη ευκαιρία που της αξίζει και για να έχεις μία ιδέα για το πόσο υπολογίζεται η ιταλική εταιρία (και πόσο δύσκολο θα είναι το έργο της αναβίωσης της), αρκεί να σου πω ότι επικεφαλής σχεδιασμού είναι πλέον ο Jean-Pierre Ploue.

Ο Ploue δεν είναι μονάχα ο επικεφαλής σχεδιασμού ολόκληρης της Stellantis αλλά και ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε η μεταμόρφωση της Citroen το 1999. Από το χέρι του ή υπό την επίβλεψη του λανσαρίστηκαν στην αγορά τα τολμηρά για την εποχή τους C4, C5, C6 και DS3 ενώ αργότερα, προήχθη στην θέση του επικεφαλής σχεδιασμού για ολόκληρο το PSA Group.

Η αναγέννηση της Lancia είναι μία πραγματικά συναρπαστική πρόκληση. Η Lancia είναι μία εμβληματική μάρκα που θα αναστηλωθεί στην ιστορικά κεντρική θέση της στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες.

Δήλωσε ο 59-χρονος Γάλλος. Η ομάδα της οποίας θα ηγείται δε, περιγράφεται από την ίδια την εταιρία ως “συμπαγής και εστιασμένη” και αποτελείται από νέους, κατά κύριο λόγο, σχεδιαστές. Το πλάνο της Stellantis για την αναβίωση της ιστορικής ιταλικής μάρκας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά οι οπαδοί τους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο γράφων, μπορούν να είναι ήσυχοι ότι για τα επόμενα 10 χρόνια, η Lancia θα πάρει και την χρηματοδότηση και την στήριξη που της αξίζει. Από εκεί και πέρα, θα κριθεί για τις επιδόσεις της, αλλά τουλάχιστον θα έχει την ευκαιρία της. Δεν θα χαθεί στη λήθη άδοξα και κατά τη γνώμη μου, κοντόφθαλμα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.