Κάτι… “ψήνεται” μεταξύ Rimac και Bugatti.

Τα τελευταία χρόνια οι μετοχές της Bugatti έχουν εκτοξευθεί και η γαλλική εταιρία του VW Group παρουσιάζει σταθερά κέρδη. Ανάλογα… εκτοξευμένες είναι και οι μετοχές της Rimac που μπορεί να μην έχει την ιστορία της Bugatti, αλλά διαθέτει τεχνολογία και τεχνογνωσία που έχει αναγκάσει αρκετούς high-end κατασκευαστές να την παρακολουθούν με προσοχή. Είναι λογικό λοιπόν, οι δύο εταιρίες να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής με τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για αναθέρμανση του ειδυλλίου που είχε αναφερθεί λίγο μετά τα μέσα του 2020.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Rimac θα αποκτήσει τον έλεγχο της Bugatti μέσω μίας κοινοπραξίας με την Porsche. Η μεν Rimac θα έχει το 55% και η Porsche το υπόλοιπο 45% ώστε να μην διαταραχθούν οι εξαγγελθείσες δια στόματος Mate Rimac, ισορροπίες που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του μεριδίου της γερμανικής μάρκας αλλά ποτέ κοντά στο 50% ώστε η κροατική μάρκα να παραμείνει ανεξάρτητη.

Στην όλη υπόθεση συνδέεται και η φημολογούμενη πρόθεση της Rimac να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, στοχεύοντας σε μία αποτίμηση της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφορία και τα δημοσιεύματα είναι ιδιαίτερα “στεγνά” που μαρτυρά είτε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό πίσω από τις φήμες, είτε ότι οι τρεις εμπλεκόμενες εταιρίες (Bugatti, Porsche και Rimac) θέλουν να κρατήσουν μυστικές τις όποιες διαπραγματεύσεις. Εννοείται δε, ότι δεν έχουμε ούτε κάποιο σχόλιο αν και ακόμα και να είχαμε, αυτό θα ήταν του στιλ “δεν σχολιάζουμε φήμες”, οπότε δεν θα προσέφερε κάτι στην συζήτηση. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση λοιπόν.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.