Η BMW αποκαλύπτει το άγνωστο πρωτότυπο της X6.

Δεν είμαι σίγουρος αν ακόμα και η ίδια η BMW περίμενε η X6 να έχει την απήχηση που είχε όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί στην αγορά. Η γερμανική εταιρία χτύπησε, δίχως αμφιβολία, ένα χρυσωρυχείο με το μεγάλο SUV-coupe να έχει πουλήσει περί τα 500.000 αυτοκίνητα από 2008 οπότε και λανσαρίστηκε στην αγορά, όμως η προεργασία είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια νωρίτερα. Νωρίτερα ακόμα και από το 2007, όταν και παρουσιάστηκε το πρωτότυπο. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δουλειά ξεκίνησε με το “ICE Concept” που κατασκεύασε η BMW το 2004 και κράτησε κρυφό μέχρι και τώρα.

Όπου “ICE”, Integrated Concept Engineering. Ένα πρωτότυπο που θυμίζει πολύ έντονα την εποχή Bangle και δημιουργήθηκε από το studio της εταιρίας στο Los Angeles χρησιμοποιώντας πολύ δραματικές γραμμές, περίεργα φωτιστικά σώματα, το κινητήριο σύνολο από την X5 πρώτης γενιάς και το εσωτερικό από την Z4. Η πειραματική φύση του οχήματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε κάθε εκατοστό του αμαξώματος αλλά δείχνει ότι η BMW γνώριζε πολύ καλά ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 την κατεύθυνση στην οποία ήθελε να κινηθεί. Με λίγα λόγια, την κατεύθυνση προς την οποία θα κατευθυνόταν ολόκληρη η αγορά τα επόμενα πολλά χρόνια.

Είναι προφανές ότι το Integrated Concept Engineering είναι απλά το πρόχειρο στο οποίο γράφτηκαν οι ιδέες για το βιβλίο που γράφτηκε αργότερα αλλά ακόμα και έτσι, παραμένει ενδιαφέρον. Από πλευράς διαστάσεων, το ICE είναι λίγο μικρότερο και λίγο πιο κοντό από την τρέχουσα X3 ενώ αν ψάχνεις για highlights πάνω του, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πέρα από την εντυπωσιακή πανοραμική οροφή και την έξυπνη πίσω πόρτα που ανοίγει ποικιλοτρόπως ώστε να διευκολύνεται η φόρτωση του χώρου αποσκευών. Τώρα, γιατί κράτησε κρυφό το πρωτότυπο μέχρι τώρα, είναι άγνωστο αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα ξεκίνησαν από εδώ, “μεταμορφώθηκαν” σε ένα πιο ελκυστικό πακέτο με το πρωτότυπο του 2007 και πέρασαν στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο. Από εκεί και πέρα, είναι ιστορία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.