Και η BMW επιστρέφει στους αγώνες αντοχής!

Οι αλλαγές στους κανονισμούς δεν δημιουργούν μονάχα μία ένταση και μία προσμονή για το ανακάτεμα της τράπουλας του status quo. Δημιουργούν επίσης τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέων κατασκευαστών και νέων αγωνιστικών που βλέπουν τους αγώνες όχι μόνο ως ένα εργαλείο marketing αλλά και ως ένα πεδίο δοκιμών νέων τεχνολογιών. Αν κριθούν υπό αυτήν την σκοπιά, οι νέοι κανονισμοί της FIA όσον αφορά στους αγώνες αντοχής κρίνονται ως επιτυχημένοι καθώς τόσο στην Hypercar κατηγορία, όσο και στην LMDh (Le Mans-Daytona hypercar), έχουν καταφέρει να “ψήσουν” κατασκευαστές με πολύ υψηλό ειδικό βάρος και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού.

Στην πρώτη, ήδη έχουμε τις Toyota, Peugeot, Ferrari και Scuderia Glickenhaus ενώ η δεύτερη έχει εξασφαλισμένες συμμετοχές από τις Porsche, Audi και Acura. Στις τελευταίες, προσθέτουμε τώρα και την BMW που ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό Instagram του επικεφαλής της M GmbH, Markus Flasch ότι επιστρέφει στους αγώνες αντοχής και πιο συγκεκριμένα, στις 24 ώρες της Daytona το 2023! Για να αναφέρεται ο συγκεκριμένος αγώνας, το πρωτότυπο της BMW θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους LMDh κανονισμούς που σημαίνει ότι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο IMSA Championship που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το World Endurance Championship, το οποίο με την σειρά του περιλαμβάνει φυσικά τις 24 ώρες του Le Mans.

Προς το παρόν, καθώς δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της BMW, δεν γνωρίζουμε αν θα τρέξουν παράλληλα προγράμματα για το WEC και το IMSA ή θα προσφέρει το αγωνιστικό της σε ιδιώτες, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τις λεπτομέρειες. Είναι πάντως εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές εμπλέκονται με τα motorsports και ειδικότερα με τους αγώνες αντοχής που είχαν παραγκωνιστεί τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.