Η Toyota υποστηρίζει τις εκθέσεις αυτοκινήτου!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μία σειρά εκθέσεων αυτοκινήτου να αντιμετωπίζουν δυσκολίες (να προσελκύσουν κόσμο ή κατασκευαστές, να αντεπεξέλθουν οικονομικά) και η πανδημία σίγουρα δεν βοήθησε την κατάσταση. Όπως υπάρχουν όμως εταιρίες οι οποίες θεωρούν πως οι εκθέσεις αυτοκινήτου είναι κάτι το ξεπερασμένο, έτσι υπάρχουν και εταιρίες που τις στηρίζουν. Μία από αυτές είναι η Toyota που θεωρεί πως είναι ακόμα σημαντικές καθώς συγκεντρώνουν επισκέπτες που αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ετησίως, τουλάχιστον πριν την πανδημία, αλλά θα πρέπει να εξελιχθούν και να μάθουν να συνυπάρχουν με τα ψηφιακά events που κυριάρχησαν κατά την διάρκεια των lockdowns.

Η σημασία των εκθέσεων για τις εταιρίες έγινε ιδιαίτερα εμφανής από μία μελέτη που έδειξε ότι το 70% των επισκεπτών της έκθεσης στη Νέα Υόρκη βγήκε στην αγορά για απόκτηση νέου αυτοκινήτου μέσα στους επόμενους 12 μήνες ενώ το 50% αυτών δήλωσε ότι η εμπειρία τους στην έκθεση επηρέασε ουσιαστικά την απόφαση τους. Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσεις αυτά τα νούμερα αλλά ταυτόχρονα, η μελέτη δείχνει και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εκθέσεις για το μέλλον. Ενδεχομένως να πρέπει να εστιάζουν περισσότερο στην εμπορική πλευρά του θέματος καθώς είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που δίνονται στον καταναλωτή να εξερευνήσει την γκάμα πολλαπλών εταιριών, στο ίδιο μέρος, χωρίς την πίεση της αγοράς.

Έχω εκφράσει την πεποίθηση ότι μία μορφή που θα ήταν ιδιαίτερα ελκυστική για το κοινό είναι αυτή που έχει πάρει το Goodwood Festival of Speed τα τελευταία χρόνια. Λιγότερο επίσημη και περισσότερο “casual” να επιτρέπει στους επισκέπτες όχι μόνο να θαυμάσουν στατικά τα αυτοκίνητα αλλά να τα δούνε και εν δράσει και γιατί όχι, να τα δοκιμάσουν. Μία πιο διαδραστική εκδοχή της παραδοσιακής έκθεσης που θα επιτρέψει την μείωση των αποτρεπτικών εξόδων που περιλαμβάνει η συμμετοχή στις εκθέσεις όπως έγιναν τα τελευταία χρόνια και την δημιουργία μίας πιο στενής σύνδεσης του κοινού με το αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.