Διχασμένο το κοινό όσον αφορά στα ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ofgem που λειτουργεί ως ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή στην Αγγλία σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, το κοινό παρουσιάζεται διχασμένο όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Το 24% των ερωτηθέντων απάντησε πως ελπίζει να κάνει την μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης με την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου αλλά ένα 38% δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να κάνει κάτι τέτοιο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι η υψηλή τιμή των εξηλεκτρισμένων μοντέλων σε σύγκριση με τα αποκλειστικά βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα (59%), η περιορισμένη εμβέλεια ή αν προτιμάς, το “range anxiety” (38%) αλλά και μία ανησυχία ότι δεν θα είναι εφικτή η φόρτιση του κοντά στον τόπο κατοικίας. Κι όλα αυτά σε μία χώρα με υψηλά κίνητρα για την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης.

Παράλληλα, η έρευνα της Ofgem έδειξε ότι το κοινό αντιλαμβάνεται τη συσχέτιση ανάμεσα στα ορυκτά καύσιμα και την παραγωγή ενέργειας με το 74% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι αυτά τα δύο, είτε μιλάμε για βιομηχανία είτε για μετακίνηση, συμβάλλουν σημαντικά στην περιβαλλοντική κρίση. Θα μπορούσε να πει κάποιος λοιπόν ότι ο μέσος καταναλωτής έχει επίγνωση του προβλήματος αλλά είναι διστακτικός όσον αφορά στην αγορά ενός εξηλεκτρισμένο οχήματος. Ίσως σε μερικά χρόνια, όταν η τιμή τους μειωθεί δραστικά και όταν αναπτυχθούν επαρκείς υποδομές να αλλάξουν τα ποσοστά αλλά μέχρι τότε, υποθέτω ότι τα ηλεκτρικά δεν θα έχουν την διείσδυση που ελπίζουν οι κατασκευαστές και οι κυβερνήσεις. Η κατάσταση είναι ρευστή καθώς βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.