Η Ford αναβιώνει το όνομα Lightning για το ηλεκτρικό F-150.

Πίσω στη μακρινή πλέον δεκαετία του ’90, υπήρχαν κάτι γρήγορα F-150 με όνομα “Lightning”. Το πρώτο, στις αρχές της δεκαετίας, κινούνταν χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V8 5.8 λίτρων ενώ ο διάδοχος του τον αντικατέστησε με έναν supercharged V8 5.4 λίτρων. Οι εποχές άλλαξαν όμως και ενώ η Ford επιλέγει για άλλη μία φορά την αναβίωση ενός ονόματος από το ένδοξο παρελθόν της, για άλλη μία φορά αυτό γίνεται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Οι εποχές βλέπεις, αλλάζουν και η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι το μέλλον.

Μία στο τόσο, έρχεται ένα νέο αυτοκίνητο που ταράσσει το status quo και αλλάζει το παιχνίδι: το (Ford) Model T, το (Ford) Mustang, το (Toyota) Prius, το (Tesla) Model 3. Τώρα, έρχεται το F-150 Lightning.

Το αγαπημένο, εδώ και 50 χρόνια περίπου, όχημα της Αμερικής γίνεται ψηφιακό και αμιγώς ηλεκτρικό. Το F-150 Lightning μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια το σπίτι σου σε μία διακοπή, είναι ακόμα ταχύτερο από το αυθεντικό F-150 Lightning και θα βελτιώνεται διαρκώς μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Jim Farley για ένα μοντέλο που ενδεχομένως να είναι πιο σημαντικό ακόμα και από την Mustang Mach-E, αν αναλογιστεί κανείς ότι το F-150 αναπαριστά περί το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα επί των συνολικών πωλήσεων της Ford στη Β. Αμερική! Τέλος, να σημειώσουμε ότι ενώ η εταιρία δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καθώς η πρεμιέρα του ηλεκτρικού pickup είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.