Η Ford εξετάζει και δεύτερο μοντέλο στην MEB πλατφόρμα του VW Group.

Ήδη από το 2018 οι Ford και Volkswagen έχουν συνάψει μία συνεργασία “ευρέως φάσματος” με έμφαση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης φυσικά. Ακόμα δεν έχουμε δει τα πρώτα δείγματα αυτής της συνεργασίας αλλά γνωρίζουμε ότι η αμερικανική εταιρία, η μοναδική που συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, θα βοηθήσει την Volkswagen στην εξέλιξη επαγγελματικών οχημάτων και ως… αντάλλαγμα, θα αποκτήσει πρόσβαση στην ευέλικτη MEB αρχιτεκτονική της γερμανικής μάρκας.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Ford έχει πάρει τα ηνία στην εξέλιξη τόσο ενός βαν 1-τόνου (βλ. επόμενη γενιά Transit και Transporter) όσο και ενός pickup (βλ. επόμενη γενιά Ranger και Amarok) ενώ η δουλειά πάνω σε ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα καθίσει κάτω από την Mustang Mach-E έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ώστε αυτό να λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2023. Όμως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες δεν περιορίζεται, ούτε έχει κάποιο προαποφασισμένο όριο και εξετάζονται συνεχώς νέα, αμοιβαία επωφελή projects με γνώμονα τις δυνάμεις των δύο κολοσσών της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

Με πιο απλά λόγια, αν μία από τις δύο είναι “δυνατή” σε κάποιον τομέα, δεν υπάρχει λόγος για την άλλη να επενδύσει τεράστια ποσά ώστε να την φτάσει, όταν μπορεί απλά να δανειστεί την τεχνολογία και να την φέρει στα μέτρα της. Από την άλλη, ο επικεφαλής της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley, δήλωσε:

Στην Ford έχουμε τις δικές μας, παγκόσμιες ηλεκτρικές πλατφόρμες (όπως με την Mustang Mach-E και το νέο F-150 Lightning). Δεν θα παραδώσουμε τα ηνία σε αυτή την τεχνολογία σε κανέναν.

Παρόλα αυτά, η Ford αναγνωρίζει το γεγονός ότι η MEB αρχιτεκτονική του VW Group έχει μεγαλύτερη κλίμακα στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, οπότε έχει νόημα η χρησιμοποίηση της. Και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει, εξετάζοντας τις προοπτικές ενός ακόμα αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου για την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς όμως να έχουμε σαφή εικόνα για τη μορφή που θα πάρει η εν λόγω φημολογούμενη προσθ

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.