Τώρα LED και στις δαγκάνες των φρένων χάρη στην Brembo.

Η Brembo γιορτάζει τα 60στά γενέθλια της και παρουσιάζει τη Νέα G Sessanta δαγκάνα φρένων – ένα concept που έχει εμπνευστεί από την πρώτη δαγκάνα για μοτοσυκλέτες που κατασκεύασε η ιταλική μάρκα αλλά δείχνει έναν… ενδιαφέροντα δρόμο προς το μέλλον, τουλάχιστον αναφορικά με το design. Σύμφωνα με την Brembo, η Νέα G Sessanta πραγματοποίησε ντεμπούτο ως δαγκάνα για το σύστημα πέδησης μίας μοτοσυκλέτας αλλά το concept μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα σε κάθε τύπο δαγκάνας ενώ ο ρόλος της πάνω στο εκάστοτε όχημα είναι διττός καθώς λειτουργεί τόσο ως… αισθητική παρέμβαση αλλά και ως πηγή πληροφόρησης έχοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσει μέσα από το χρώμα των LED την κατάσταση του οχήματος αλλά και της ίδιας της δαγκάνας.

Σκέψου για παράδειγμα να αναβοσβήνει κόκκινο ή πορτοκαλί όταν πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης των τακακιών ή να φωτίζει λευκό όταν ο αναβάτης ψάχνει την μηχανή του σε ένα parking. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα G Sessanta προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω εφαρμογής σε smartphone, από την οποία ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει το χρώμα του φωτισμού ενώ όπως ο εξωτερικός σχεδιασμός της πρώτης μοτοσυκλετιστικής δαγκάνας  το 1972 έθεσε τα standards για όλες εκείνες που ακολούθησαν, έτσι και η Νέα G Sessanta αναπαριστά το όραμα της Brembo για νέα στοιχεία και νέες λύσεις για τις δαγκάνες του μέλλοντος. Η εταιρία δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί τον φωτισμό ως σχεδιαστικό στοιχείο αλλά είναι η πρώτη που το κάνει σε αυτό το επίπεδο και με στιλ.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.