Το ηλεκτρικό MG Cyberster περνά στην παραγωγή;

Το MG Cyberster παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάη πριν από λίγο καιρό ως το εντυπωσιακό όραμα της αγγλικής εταιρίας (που ανήκει πλέον στην κινεζική SAIC) για το μέλλον. Με ακραίο design και ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αγνώστων τεχνικών χαρακτηριστικών το οποίο όμως συνοδεύεται από τις υποσχέσεις της μάρκας για εμβέλεια της τάξης των 800 χιλιομέτρων και 0-100 km/h σε λιγότερο από 3.0 δευτερόλεπτα, το Cyberster εξέπληξε το κοινό και έδειξε ότι η MG μπορεί να σχεδιάσει κάτι που εκτός από value-for-money, έχει και συναισθηματική αξία. Μπορεί όμως να το κατασκευάσει;

Σύμφωνα με την SAIC, υπάρχουν “περισσότερες από 5.000 κρατήσεις” που σε ελεύθερη μετάφραση δεν είναι κάτι περισσότερο από εκδήλωση ενδιαφέροντος με μία προκαταβολή της τάξης των €130 περίπου. Μπορεί να μην είναι ακριβώς η… συρροή των πληθών που θα περίμενε κανείς, αλλά είναι αρκετό για να αποδείξει στην MG και την μητρική της, SAIC, ότι το Cyberster συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον ώστε να περάσει στην παραγωγή. Όπως είναι λογικό, σε αυτό το σημείο δεν έχουμε κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα, ούτε γνωρίζουμε κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η έκδοση παραγωγής από το πρωτότυπο που είδαμε να κάνει πρεμιέρα στην Σαγκάη. Υποθέτουμε… αρκετά!

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε από την MG, όσο κι αν αλλάξει το ριζοσπαστικό design του πρωτότυπου, να διατηρήσει την ίδια φιλοσοφία ανάμιξης του ένδοξου παρελθόντος με το μέλλον. Περιμένουμε επίσης τις αναλογίες και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία όπως τα “Magic Eye” LED φωτιστικά σώματα, τα… εντελώς αγγλικά και επίσης LED πίσω φανάρια που σχηματίζουν την Union Jack σημαία και τα λιγότερο ακραία αεροδυναμικά στοιχεία να περάσουν στην παραγωγή. Όσο για το εσωτερικό, αυτό είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση αν και πάλι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να διατηρηθεί η ίδια, οδηγοκεντρική κατεύθυνση σχεδιασμού. Θα έχουμε να πούμε περισσότερα όμως στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.