Το Suzuki Misano Concept είναι το διθέσιο roadster που δεν περίμενε κανείς!

Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς το άγχος του λανσαρίσματος στην αγορά, η Suzuki αποκαλύπτει το Misano concept ως ένα διθέσιο roadster που συνδυάζει τις “δύο ψυχές” του κατασκευαστή από την Ιαπωνία: τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Ο σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 24 φοιτητών από το Institute Europeo di Design (IED) στο Τορίνο της Ιταλίας και αντλεί επιρροές τόσο από τις αξίες της ιαπωνικής φίρμας όσο και από “μία ζωή που σημαδεύεται από απόλαυση και φινέτσα”, όπως περιγράφεται στην ταινία La Dolce Vita. Για το όνομα δε, χρησιμοποιήθηκε η ιστορική Misano World Circuit Marco Simoncelli (προς τιμήν του αδικοχαμένου αναβάτη) που βρίσκεται στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Δεν ξέρω πόσο νόημα έχει η ανάλυση ενός μοντέλου που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει στον δρόμο, αλλά ας σημειώσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως το γεγονός ότι το μήκος του δεν υπερβαίνει τα 4 μέτρα (περίπου όσο ένα Mazda MX-5) αλλά το ύψος του περιορίζεται στο 1 μέτρο ενώ ο τρόπος με τον οποίο κάθονται οι δύο επιβάτες ο ένας πίσω από τον άλλον κλείνει το μάτι στην μοτοσκλετιστική ιστορία της Suzuki. Το design του Misano Concept είναι ένας συνδυασμός καμπυλών και “αιχμηρών” γωνιών, τα φωτιστικά σώματα σχηματίζουν το γράμμα “S” μιμούμενα το σήμα της ιαπωνικής εταιρίας και οι διάφορες λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού τονίζουν κάποια από τα highlights του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των ζαντών ελαφρού κράματος που προέρχονται από την O.Z.

Κάτι ακόμα που οφείλουμε να αναφέρουμε, είναι πως  το νέο concept της Suzuki είναι ηλεκτρικό, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο χώρος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα βρισκόταν ο συνοδηγός, δίπλα από τον οδηγό δηλαδή, φιλοξενεί τις μπαταρίες. Όπως είπαμε, το Suzuki Misano Concept δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή αλλά χρησιμοποιήθηκε ως μία μορφή πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές του φημισμένου κέντρου, δίνοντας σε αυτούς την ευκαιρία να συνεργαστούν και να συνομιλήσουν με ανθρώπους των εταιριών σε πραγματικές συνθήκες. Νομίζω δε, πως ως τέτοια, κρίνεται επιτυχημένη.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.