Το Project Trinity της VW θα αλλάξει και τον τρόπο που αγοράζουμε αυτοκίνητο!

Με κάθε νέα πληροφορία ή φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για το Project Trinity, η Volkswagen ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών. Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το επερχόμενο μοντέλο, η γερμανική εταιρία μιλούσε για ένα άλμα προς τα εμπρός καθώς θα γίνεται χρήση μίας ολοκαίνουριας (Scalable Systems Platform) αρχιτεκτονικής, λογισμικού που θα είναι κατά κύριο λόγο εξελιγμένο από την ίδια την VW και προηγμένης τεχνολογία που περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται στην αυτόνομη οδήγηση. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι το Project Trinity θα είναι ικανό για ημι-αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2+ κατά το λανσάρισμα και όσο περνά ο καιρός, θα αναβαθμίζεται (over-the-air φυσικά) για να φτάσει στο Επίπεδο 4.

Αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές που αναμένεται να φέρει στο… παιχνίδι το Project Trinity όμως. Σύμφωνα με αγγλικό μέσο, η νέα ναυαρχίδα της Volkswagen θα πωλείται ως ένα standard, σε μεγάλο βαθμό, μοντέλο με ελάχιστες επιλογές αναφορικά με την διαμόρφωση του. Θα έρχεται όμως εξοπλισμένο με όλο το hardware που είναι απαραίτητο ώστε να επιτρέπει στους αγοραστές να “ξεκλειδώνουν” τα στοιχεία του εξοπλισμού που επιθυμούν μέσω του διαθέσιμου λογισμικού. Νέος εξοπλισμός θα προστίθεται κατά τη διάρκεια της ζωής του μοντέλου μέσω των over-the-air αναβαθμίσεων και αυτό το νέο σύστημα θα δώσει την δυνατότητα στην Volkswagen να λανσάρει την premium ναυαρχίδα της σε μία όχι και τόσο premium τιμή καθώς ακούγεται η εκκίνηση τοποθετείται στις €35.000!

Τέλος, αξίζει μία αναφορά στην μορφή που περιμένουμε να πάρει το Project Trinity. Στον τομέα του design λοιπόν, η Volkswagen φημολογείται πως θα ακολουθήσει τον δρόμο της εκκεντρικότητας συνδυάζοντας (όπως έκανε η Citroen για το C5 X για παράδειγμα) διαφορετικά στιλ με στόχο την δημιουργία ενός πραγματικού crossover. Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην καμπίνα με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να στοχεύουν σε ένα εύχρηστο, ευρύχωρο και ευχάριστο εσωτερικό δεδομένης και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όμως, αφού το Project Trinity είναι προγραμματισμένο για το 2026.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.