Η Ford επενδύει $300 εκατομμύρια στη Ρουμανία.

Η αμερικανική εταιρία επιβεβαιώνει σήμερα μία επένδυση της τάξης των 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής της στη Ρουμανία ώστε να υποδεχθεί το 2023 ένα ολοκαίνουριο επαγγελματικό μοντέλο και τον επόμενο χρόνο, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του.

Οι επιχειρήσεις της Ford στην Κραϊόβα έχουν ήδη ένα δυνατό ρεκόρ στην προσφορά παγκοσμίου κλάσης ανταγωνιστικότητα και ευελιξία. Το πλάνο μας να κατασκευάσουμε το νέο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο στη Ρουμανία αντικατοπτρίζει την θετική συνεργασία μας με τους εγχώριους προμηθευτές και την κοινότητα και την επιτυχία ολόκληρης της ομάδας.

Δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowley. Με αυτό, η Κραϊόβα γίνεται το τρίτο μέρος στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μετά τις αντίστοιχες επενδύσεις/αναβαθμίσεις στο Electrified Vehicle Center στην Κολωνία της Γερμανίας και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Kocaeli της Τουρκίας. Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της Ford να επενδύσει στη Ρουμανία αποτελεί μέρος του πλάνου που θα φέρει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των επαγγελματικών μοντέλων του “Μπλε Οβάλ” με κάθε μοντέλο να είναι διαθέσιμο ως ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό (σε κάθε περίπτωση, με δυνατότητα μηδενικών εκπομπών) μέχρι το 2024 και τα 2/3 των πωλήσεων της στην ευρύτερη κατηγορία να προέρχονται από αυτές τις εκδόσεις μέχρι το 2030.

Όσο για το εργοστάσιο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, να σημειώσουμε ότι αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο στα χέρια της Ford, απασχολώντας περί τα 6.000 άτομα και διαθέτοντας περί τα 600 ρομπότ για την βελτίωση τόσο της παραγωγικότητας όσο και της προσφερόμενης ποιότητας. Όλα αυτά βέβαια, με την Ford να έχει επενδύσει περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που απέκτησε την μονάδα, όπου κατασκευάζονται ήδη το mild-hybrid Puma, το EcoSport και ο πολυβραβευμένος 1000άρης EcoBoost βενζινοκινητήρας.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.