Η BMW υπόσχεται solid-state μπαταρία μέχρι το 2025.

Οι solid-state μπαταρίες θεωρούνται από πολλούς το επόμενο μεγάλο βήμα στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης ως μία εξέλιξη που θα αυξήσει σημαντικά τόσο την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών και κατά συνέπεια, την εμβέλεια των αυτοκινήτων, όσο και την μακροζωία τους. Αυτού του είδους οι μπαταρίες φορτίζουν επίσης πολύ ταχύτερα απ’ ότι οι συμβατικές ιόντων λιθίου και για τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι ελαφρύτερες και μικρότερες. Είναι λογικό λοιπόν να αποτελούν το μεγαλύτερο ποντάρισμα των κατασκευαστών για το μέλλον και σε αυτούς, εντάσσεται και η BMW.

Μέχρι τώρα όμως, η BMW δεν είχε δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό αλλάζει, με την γερμανική εταιρία να δηλώνει ότι θα εξελίξει την τεχνολογία των solid-state μπαταριών για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής μέχρι το τέλος της δεκαετίας και πως το πρώτο “όχημα επίδειξης” θα είναι έτοιμο ήδη πριν το 2025.

Το πιο πράσινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο θα είναι μία BMW – βιώσιμο από την αρχική ιδέα έως την ανακύκλωση έπειτα από την φάση χρήσης του.

Εξελίσσουμε μία κυψέλη μπαταρία για το μέλλον: θα είναι ισχυρή, ασφαλής, προσιτή και ανακυκλώσιμη – από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι την ανακύκλωση μετά την χρήση στο αυτοκίνητο. Όλα αυτά θα δημιουργηθούν μέσα σε μία ευρωπαϊκή αλυσίδα.

Δήλωσε ο Frank Weber της BMW. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πρόεδρου του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρίας, Oliver Zipse που σημείωσε ότι ο στόχος για το προσεχές μέλλον είναι να αυξηθεί η ενεργειακή πυκνότητα, να μειωθεί το κόστος της παραγωγής και να ελαχιστοποιηθεί η χρήση των βασικών υλικών που θα οδηγήσει και σε ανάλογη μείωση του κόστους. Η BMW αναφέρει ως παράδειγμα ότι το ποσοστό του κοβαλτίου μειώθηκε από το 33% στις μπαταρίες του i3, στο 10% για την iX3 ενώ παράλληλα, το νικέλιο αυξήθηκε στο 80% και ένα ποσοστό που αγγίζει το 50% επί της συνολικής ποσότητας προέρχεται από ανακύκλωση. Με τον προγραμματισμό λοιπόν να περιλαμβάνει πολυάριθμα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, η BMW επιβεβαιώνει την πίστη της στην τεχνολογία των solid-state μπαταριών και είναι από τις πρώτες που παρέχουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.