Ηλεκτρικό Fiat 500. Επιβραβεύει την οικονομική οδήγηση με κρυπτονόμισμα

“Kiri” είναι η Ιαπωνική λέξη για το δέντρο Παυλώνια (Paulownia), το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητα του να απορροφά 10 φορές περισσότερο CO2 από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Μόλις ένα εκτάριο με δέντρα του είδους, μπορούν να «καθαρίσουν» 30 τόνους CO2 ανά έτος, ποσότητα που είναι αντίστοιχη με τις εκπομπές του συγκεκριμένου αερίου από 30 αυτοκίνητα για την ίδια περίοδο. Με έμπνευση από αυτό το ξεχωριστό φυτό, η Kiri Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis δημιούργησαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή με βάση το πολύ-βραβευμένο, νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500. Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε από τους Cristiano Fiorio, Brand Marketing Communication της Stellantis για την Ευρώπη, Gabriele Catacchio, e-Mobility Program Manager και Giorgio Neri, New 500 Commercial Launch Manager & Fiat e-Mobility Manager.

Η Kiri Technologies ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 2020, από τους Mauro Di Benedetto, Luca Rubino και Kai Schildhauer, με αποστολή να επιταχύνει πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τις βιώσιμες πρακτικές. Με σύνθημα “Think Big. Act Green”, για την Kiri κάθε πράξη, κάθε πρωτοβουλία, όσο μικρή και αν είναι μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Το KiriCoin αποτελεί μία από αυτές, στοχεύοντας να επιβραβεύει την «πράσινη συμπεριφορά», έτσι ώστε όσο πιο φιλικός προς το περιβάλλον είναι κανείς, τόσο περισσότερο να κερδίζει. Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα βρίσκεται στο να επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα KiriCoin οι οδηγοί του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης. Πρόκειται για μια ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου.

Στην οδήγησε σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί. Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί. Οι οδηγοί  με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά με ένα εξίσου πρωτοποριακό αυτοκίνητο όπως είναι το νέο ηλεκτρικό 500. Με την αύρα του θρυλικού 500 του 1957, το νέο ηλεκτρικό 500 προσφέρει μια ευχάριστη, πρακτική, άνετη και φιλική προς το περιβάλλον λύση αυτοκίνησης, αλλά και ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών. Με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, προηγμένο σύστημα πολυμέσων συμβατό και με δίκτυα 5G, αλλά και δυνατότητα επιλογής αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1), το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το πλέον ξεχωριστό αυτοκίνητο πόλης.

Η συνεργασία με την Kiri θα επιτρέψει στη Stellantis να θέσει τρεις παγκόσμιες πρωτιές στο χώρο του αυτοκινήτου. Η πρώτη είναι η δυνατότητα συλλογής κρυπτονομισμάτων απλά με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Η δεύτερη είναι η πρόσβαση σε μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ η τρίτη είναι h παροχή επιπλέον προνομίων στους οδηγούς που ακολουθούν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Μια ακόμα πρακτική, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πρωτοβουλία του τμήματος e-Mobility της Stellantis.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.