Έφυγε σε ηλικία 97 ετών “Η Φωνή” της F1, Murray Walker.

Λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να συνδέσουν το όνομα τους και ακόμα περισσότερο, την φωνή τους με την Formula 1 όσο ο Murray Walker. Ο γεννημένος το 1923 στο Birmingham της Αγγλίας Murray Walker όμως το κατάφερε και παρότι απουσίαζε αρκετά χρόνια από τα… μικρόφωνα, τώρα που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 97 ετών, έχοντας ζήσει μία πληρέστατη ζωή και έχοντας συνδέσει τις αναμνήσεις μας από το άθλημα που αγαπάμε με την φωνή του, αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Walker ξεκίνησε την καριέρα του στον σχολιασμό αθλητικών το 1948 και η πρώτη φορά που ακούστηκε σε αγώνα F1 ήταν στο Βρετανικό Grand Prix το 1949. Όμως η καριέρα του δεν περιορίστηκε στους 4 τροχούς. Ο Walker ξεκίνησε από τις μοτοσυκλέτες – ίσως να έπαιξε ρόλο ότι ο πατέρας του ήταν εργοστασιακός αναβάτης για την Norton Motorcycles. Από το 1948 μέχρι και το 2001, όταν και πραγματοποίησε την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση για το Grand Prix των Η.Π.Α. στην Ινδιανάπολη, ο Murray Walker κάλυψε περισσότερα από 350 Grand Prix της F1, περισσότερα από 200 Isle of Man TT και αμέτρητες άλλες διοργανώσεις από σκάφη σε motocross και από το BTCC μέχρι το speedway. Για περισσότερα από 50 χρόνια “χρωμάτιζε” την περιγραφή αγώνων με τον χαρακτηριστικό ενθουσιασμό του και τα εξίσου χαρακτηρισμά “Murrayisms” όπως τα χαρακτήριζε.

Πάρα πολλές φορές θα λειτουργούσα το στόμα μου πριν εμπλακεί ο εγκέφαλος αλλά η δράση μπροστά μου συνέβαινε πολύ γρήγορα.

Ο Walker δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί τις γκάφες του γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει διαμάντια όπως το θρυλικό “ο Mansell είναι μπροστά από όλους στον αγώνα, εκτός από τους δύο μπροστά του” ή “το προπορευόμενο αυτοκίνητο  είναι απολύτως μοναδικό, εκτός φυσικά από αυτό που ακολουθεί που είναι πανομοιότυπο”. Τα λάθη του ήταν τόσο χαριτωμένα και ανεπιτήδευτα όσο και ο ίδιος και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο Walker ήταν τόσο αγαπητός εξαιτίας και αυτών. Μια καριέρα και μία ζωή συνυφασμένες με την F1.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.