Η Renault πουλά το μερίδιο της στην Daimler.

Η συνεργασία της Renault με την Daimler έχει περάσει από πολλά κύματα, όπως κάνουν συνήθως οι συνεργασίες. Η Mercedes X-Class και το Smart ForFour ήταν αποτυχίες ενώ η Infiniti κατήργησε το QX30 που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην Mercedes GLA και δεν χρησιμοποιεί πλέον τους κινητήρες της γερμανικής εταιρίας. Όλα αυτά, δεν σχετίζονται άμεσα με το γεγονός ότι η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις σχεδόν 16,5 εκατομμύρια μετοχές της Daimler που έχει στην κατοχή της – μετοχές που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξης του 1,54% και έχουν αξία περί τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Renault δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την πανδημία καταγράφοντας ζημιά €8 δισεκατομμυρίων το περασμένο έτος και το ρευστό που θα μπει στα ταμεία από την πώληση του μεριδίου στην Daimler θα βοηθήσει στην κάλυψη μέρους του χρέους της που πριν από την πώληση έφτανε στα €3,6 δισεκατομμύρια, έναντι €1,7 δισεκατομμυρίων “ρευστού” το 2019. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η γαλλική εταιρία επισημαίνει ότι η τελευταία εξέλιξη δεν επηρεάζει την συνεργασία της με την Daimler η οποία συνεχίζει απαράλλαχτη. Οι δύο εταιρίες δουλεύουν μαζί μάλιστα στις επερχόμενες Mercedes Citan και T-Class που επί της ουσίας θα χρησιμοποιούν ως βάση τους το Renault Kangoo.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.