Η Peugeot αλλάζει σήμα!

Στις εταιρίες που τους τελευταίους μήνες έχουν ανακοινώσει ένα… φρεσκάρισμα στο image τους πρόσθεσε και την Peugeot που αποκαλύπτει σήμερα ένα εντελώς νέο σήμα που αντλεί επιρροές από το ένδοξο παρελθόν της αλλά κοιτάει προς το μέλλον. Το σήμα παρουσιάστηκε τώρα αλλά η εξέλιξη του έχει ξεκινήσει “πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε καν την Stellantis” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η CEO της εταιρίας, Linda Jackson και έρχεται έναν χρόνο μετά τον εορτασμό της 210η επετείου για την “παλαιότερη μάρκα αυτοκινήτων εν ζωή”.

Φυσικά, το νέο σήμα θα εμφανιστεί στο σύνολο του προωθητικού υλικού της Peugeot αλλά και στις αντιπροσωπείες της πριν αρχίσει να κοσμεί το καπό των αυτοκινήτων, με πρώτο το ριζικά ανανεωμένο 308 που αναμένεται εντός των επόμενων μηνών. Να σημειώσουμε δε, ότι το σήμα που βλέπεις είναι μονάχα το 11ο που χρησιμοποιείται από την Peugeot από το 1850 και ένα από τα σημαντικότερα καθώς υπό μία έννοια σηματοδοτεί την εποχή του εξηλεκτρισμού για την γαλλική εταιρία.

Η ομάδα που ανέλαβε τον σχεδιασμό του νέου logo επέλεξε να ακολουθήσει μία ρετρό κατεύθυνση και να την συνδυάσει με μία φουτουριστική διάθεση ακριβώς όπως έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν με το εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό e-Legend. Έτσι έχουμε τον διάσημο λέοντα με την πλούσια χαίτη του μέσα σε έναν λιτό θυρεό και την επωνυμία της εταιρίας ακριβώς από πάνω. Λιτά και απέριττα, χωρίς new age φανφάρες και χωρίς να υποτάσσεται το σήμα στην ψηφιακή εποχή. Άμεσα αναγνωρίσιμο, κάπως old-school αλλά ταυτόχρονα, μοντέρνο. Ακριβώς όπως θέλει να είναι η Peugeot.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.