Άκυρη η συγχώνευση Volvo-Geely. Εμβαθύνεται η συνεργασία τους.

Περίπου αυτή την εποχή το 2020 είχε ανακοινωθεί η έναρξη των διερευνητικών διεργασιών που θα οδηγούσαν στην συγχώνευση της Volvo και της Geely. Δύο εταιριών που ούτως ή άλλως βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη (της Geely Holding Group) και ήδη συνεργάζονται σε πληθώρα τεχνικών και όχι μόνο θεμάτων. Αυτά τα πλάνα όμως δεν θα προχωρήσουν καθώς οι Volvo και Geely έκριναν ότι θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη αν απλά εμβαθύνουν και επεκτείνουν την συνεργασία τους διατηρώντας την ανεξαρτησία τους.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο μάρκες έχουν ήδη συγχωνεύσει τα τμήματα εξέλιξης μηχανών εσωτερικής καύσης σε μία αυτόνομη οντότητα και δούλεψαν μαζί για τη δημιουργία τόσο της Lynk&Co όσο και της Polestar. Η νέα συμφωνία όμως, περιλαμβάνει την επέκταση της εξέλιξης νέων τεχνολογιών και την χρήση κοινών ηλεκτρικών αρχιτεκτονικών που θα επιτρέψει την προσθήκη νέων προϊόντων στην γκάμα και των τεσσάρων εταιριών. Περιλαμβάνει επίσης την εξέλιξη της επόμενης γενιάς της πλατφόρμας, σχεδιασμένη για την ενσωμάτωση προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (μπορείς να πεις και αυτόνομης οδήγησης) που θα παρουσιαστούν την ερχόμενη δεκαετία, αλλά και τεχνολογίες συνδεσιμότητας και άλλου είδους λογισμικού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson, η απόφαση που πάρθηκε από κοινού με την Geely αναπαριστά “τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη ενός ισχυρού συνδυασμού και την ενδυνάμωση αμφότερων των εταιριών” χωρίς τα μειονεκτήματα που περιλαμβάνονται σε μία πλήρη συγχώνευση ενώ συμπλήρωσε πως εκτός από την συνεργασία στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών, οι Volvo και Geely θα αποκομίσουν τα οφέλη (βλ. μείωση του κόστους παραγωγής που θα μετακυλήσει στην τιμή αγοράς) της από κοινού αγοράς εξαρτημάτων.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.