Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το μεσοπρόθεσμο πλάνο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi όσον αφορά στην τελευταία συγκεκριμένα, δεν περιελάμβανε κάποια πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου έκριναν ότι η Mitsubishi έπρεπε να εστιάσει περισσότερη στην επικερδή, ασιατική αγορά, οπότε η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους ότι διακόπτει το λανσάρισμα νέων μοντέλων στην Ευρώπη.

Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο προσεχές μέλλον όμως, με ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times να αναφέρει πως η Mitsubishi μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή κάποιων μοντέλων σε εργοστάσια της Renault στη Γαλλία ώστε να έχει παρουσία και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πηγές που δεν ονοματίζονται, μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη επετεύχθη στις 22 Φεβρουαρίου και αύριο αναμένεται να ληφθεί μία τελική απόφαση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ιαπωνικής φίρμας αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό αφού οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η Mitsubishi δεν θέλει η στρατηγική της Συμμαχίας να επηρεάζεται από την πολιτική σκηνή της Γαλλίας αλλά η μεταφορά μέρους της παραγωγής μπορεί να θεωρηθεί ως υποχώρηση στην πίεση για την διατήρηση θέσεων εργασίας.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύπλοκο. Αυτό που κρατάμε είναι ότι μέχρι να αλλάξει οτιδήποτε, η Mitsubishi δεν σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα στην Ευρώπη. Περισσότερα θα έχουμε εντός των επόμενων ημερών.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.