Δύσκολα θα επιβιώσει το Audi A1 για μία ακόμα γενιά.

Το άλμα που πραγματοποίησε το Audi A1 από την πρώτη στην δεύτερη γενιά του ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο. Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στα μέσα του 2018 είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένο και κατά τη γνώμη μου, ελκυστικό, από τον προκάτοχο του που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2010 αλλά ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για την προοπτική ενός facelift στο προσεχές μέλλον, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την επιβίωση του μικρού hatchback της γερμανικής φίρμας. Το θέμα δεν προέκυψε από το πουθενά μάλιστα, καθώς αυτός που έκανε αναφορά δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής της φίρμας, Markus Duesmann, που μίλησε στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Audi e-tron GT.

Συζητάμε τι θα κάνουμε στις μικρές κατηγορίες. Στην κατηγορία του A1, έχουμε κάποιες μάρκες εντός του VW Group που είναι ενεργές με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη παραγωγή, οπότε συζητάμε για το A1 προς το παρόν.

Η Audi δεν είναι η μοναδική εταιρία που αμφισβητεί την βιωσιμότητα (ή την κερδοφορία στον επιθυμητό βαθμό) των μικρών κατηγοριών, απλά είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο για μία εταιρία να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και να πουλάει με (επαρκές) κέρδος σε μία κατηγορία που τα περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά και η όποια κερδοφορία προκύπτει κατά κύριο λόγο από τους όγκους παραγωγής. Έτσι, το μέλλον του Audi A1 είναι υπό αμφισβήτηση και αν τελικά παρθεί η “καταδικαστική” απόφαση, τότε την θέση του ως entry-level μοντέλο θα πάρει το Q2 καθώς η εταιρία δεν έχει καμία πρόθεση να λανσάρει κάτι μικρότερο.

Η συζήτηση αλλάζει ελαφρώς όταν η συζήτηση πηγαίνει στα ηλεκτρικά, με την Audi να παρουσιάζεται πιο… διαλλακτική στο ενδεχόμενο να περάσει στην παραγωγή ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Duesmann δηλώνει μάλιστα οπαδός του A2, “ίσως όχι με αυτό το design” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά… κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, ιδίως αν θυμάται το πρόσφατο AI:ME Concept που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.