Η Kia επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της.

Ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου φαίνεται πως συμφωνεί στην παραδοχή ότι, όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι κατασκευαστές επιταχύνουν τα σχετικά προγράμματα τους με την Kia να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ανακοινώνοντας ότι θα λανσάρει 7 νέα ηλεκτρικά όχι μέχρι το 2027, όπως είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά μέχρι το 2026!

Τα 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα δούμε να προστίθενται στην γκάμα της κορεατικής φίρμας μέσα στην επόμενη 5-ετία είναι επιπλέον των 4 αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων που θα βασίζονται σε ήδη υπάρχοντα βενζινοκίνητα μοντέλα και θα ενταχθούν στο portfolio της Kia στο προσεχές μέλλον. Όχι αυτά για να επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και υδρογονοκίνητα να αποτελούν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2030 και να πουλά περί τα 880.000 μέχρι εκείνο το σημείο.

Όλα τα ηλεκτρικά της Kia θα χρησιμοποιούν την E-GMP αρχιτεκτονική του Hyundai Group που προσφέρει δυνατότητα φόρτισης στα 800V, μέγιστη αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων και εφοδιάζεται με το “Integrated Charging Control Unit” που επιτρέπει την αμφίδρομη ροή της ενέργειας, που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που έχουν ως βάση την E-GMP μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές ενέργειας για εξωτερικές συσκευές. Φυσικά, η Kia έχει προβλέψει όλα αυτά τα ηλεκτρικά που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια να καλύψουν όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ως μέρος του φιλόδοξου “Plan S”, τόσο η Kia όσο και η Hyundai επενδύουν σε εταιρίες τεχνολογίας όπως η αγγλική Arrival και η αμερικανική Canoo και κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιήσουν το hardware σε μελλοντικά μοντέλα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.