Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans.

Την απαρχή μίας νέας εποχής σηματοδοτεί η Daimler ανακοινώνοντας ότι από και στο εξής, θα είναι γνωστή με το όνομα “Mercedes-Benz Cars & Vans”. Αυτό είναι το επιστέγασμα μίας σειρά θεμελιωδών αλλαγών που θα επιτρέψουν στην εταιρία να “ξεκλειδώσει” την πλήρη δυναμική των επιχειρήσεων της στους τομείς της κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων και του λογισμικού.

Έτσι, τόσο το Εποπτικό Συμβούλιο όσο και το Διοικητικό συμφώνησαν να εξετάσουν ένα spin-off της “Truck & Bus” πλευράς των επιχειρήσεων σε μία ανεξάρτητη οντότητα που θα ονομάζεται Daimler Trucks & Buses. Η Daimler, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα λοιπόν, θα γίνει “Mercedes-Benz Cars & Vans” και “Daimler Trucks & Buses” με αμφότερες τις δύο φίρμες να είναι ανεξάρτητες, αυτόνομες και αυτοδιοίκητες

Οι Mercedes-Benz Cars & Vans και Daimler Trucks & Buses είναι διαφορετικές επιχειρήσεις με ξεχωριστά groups πελατών, τεχνολογικά μονοπάτια και κεφαλαιακές ανάγκες. Και οι δύο εταιρίες λειτουργούν σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες τεχνολογικές και δομικές αλλαγές.

Δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόσο της Mercedes-Benz όσο και της Daimler, Ola Kallenius, τονίζοντας ότι η πεποίθηση που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ότι η ανεξαρτησία των δύο εταιριών θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και να είναι “σημαντικά πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές”. Η τελική απόφαση από την συνέλευση μετόχων της Daimler αναμένεται αργότερα μέσα στο 2021, οπότε μέχρι τότε, όλα μένουν όπως είναι.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.