Η Ford επενδύει $1 δις στη Ν. Αφρική για το νέο Ranger.

Στην μεγαλύτερη επένδυση της στην Νότια Αφρική στα 97 χρόνια παρουσίας της εκεί προχωρά η Ford, προετοιμάζοντας το έδαφος για την έλευση του νέου Ranger. Η αμερικανική εταιρία θα ξοδέψει κάτι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της στο Silverton με την τελευταία λέξη στην ρομποτική τεχνολογία και μία νέα μονάδα “καλουπώματος” – για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη, με στόχο να βελτιώσει όχι μόνο τον ρυθμό παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά και την ποιότητα του τελικού προϊόντος, μειώνοντας ταυτόχρονα το συνολικό κόστος και τα απόβλητα.

Η επέκταση του εργοστασίου στο Silverton θα δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα στα 5.500 άτομα ενώ υπολογίζεται πως θα προσθέσει άλλες 10.000 νέες θέσεις στο δίκτυο προμηθευτών της εταιρίας. Η Ford ανακοίνωσε ότι έτσι, η ετήσια παραγωγή στην εν λόγω μονάδα θα αυξηθεί από τα 168.000 αυτοκίνητα στα 200.000, υποστηρίζοντας όχι μόνο την εγχώρια αγορά αλλά επιτρέποντας την εξαγωγή του νέου Ranger σε περισσότερες από 100 χώρες. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι στο Silverton θα κατασκευάζεται και το νέο Volkswagen Amarok, ως μέρος της συμφωνίας που έχουν συνάψει οι δύο εταιρίες. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου που έχει το εργοστάσιο στο Silverton, με τον διευθυντή Andrea Cavallaro να δηλώνει ότι στόχος είναι να επιτευχθεί το “island mode” που σημαίνει ενεργειακή αυτονομία και carbon neutrality μέχρι το 2024.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.