Η GM σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2035.

Η General Motors δεν έχει προσπαθήσει να κρύψει τις προθέσεις της για το μέλλον, ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων υπόψιν, και τώρα τις αρθρώνει με πιο αναλυτικό τρόπο δημιουργώντας έναν οδικό χάρτη που αν όλα εξελιχθούν όπως πρέπει, θα μηδενίσουν το ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040. Για να συμβεί αυτό όμως, για να γίνει μία τόσο μεγάλη εταιρία, με τόσο ευρύ portfolio, carbon neutral, απαιτούνται δραστικά μέτρα και η GM το γνωρίζει καθώς ανακοίνωσε ότι θέλει μέχρι το 2035 όλα τα αυτοκίνητα στην γκάμα της να κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια. Όλα τα αυτοκίνητα στην γκάμα της – από τα sedans στα crossovers και από τα pickups στα μεγάλα SUVs.

Το πρώτο βήμα είναι να προσφέρει 30 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας και να κάνει το 40% της γκάμας της στις Η.Π.Α. ηλεκτρικό μέχρι το 2025. Για να πετύχει τόσο τον βραχυπρόθεσμο στόχο της όσο και τον μεσοπρόθεσμο, η General Motors είναι έτοιμη να επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ενώ το τμήμα R&D της δουλεύει τόσο στην περαιτέρω εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και των υπόλοιπων υποσυστημάτων που απαρτίζουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, όσο και στην μείωση του βάρους των οχημάτων, στην βελτίωση της αεροδυναμικής.

Carbon neutral όμως δεν γίνεσαι μόνο αν προσφέρεις αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors  ανακοίνωσε πως όλα τα εργοστάσια της στις Η.Π.Α. θα χρησιμοποιούν ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030 και το ίδιο θα ισχύει παγκοσμίως μέχρι το 2035. Από αυτόν τον στόχο δεν εξαιρείται η ανεφοδιαστική αλυσίδα που χρησιμοποιεί η εταιρία, ούτε οι προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται. Οι όποιες… επίμονες εκπομπές CO2 παραμείνουν, θα αντισταθμιστούν με την επένδυση σε credits αλλά η αμερικανική εταιρία τονίζει πως αυτή η πρακτική πρέπει να χρησιμοποιείται φειδωλά. Το βασικό είναι η δημιουργία και τήρηση ενός πλάνου που θα βοηθήσει το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.