Αποσύρεται αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford, Moray Callum.

Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων κυλάει στις φλέβες της οικογένειας Callum καθώς εκτός από τον Ian, υπάρχει και ο Moray που μπορεί να μην ακούγεται συχνά, αλλά έχει εξίσου εντυπωσιακή καριέρα. Ο Moray Callum ξεκίνησε την πορεία του στη βιομηχανία αυτοκινήτου το 1982 και στα 38 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, εργάστηκε στα τμήματα σχεδιασμού μεγάλων εταιριών όπως το Groupe PSA, η Ghia και η Mazda, όπου σχεδίασε μεταξύ άλλων την 3η γενιά του MX-5 αλλά και το CX-7 SUV. Τα τελευταία 7 χρόνια όμως εκτελούσε καθήκοντα αντιπροέδρου σχεδιασμού στην Ford και θεωρείται υπεύθυνος για πολύ σημαντικά μοντέλα όπως η τρέχουσα Mustang, το GT supercar και η ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Η θητεία του στην αμερικανική εταιρία φτάνει στο τέλος της με την συνταξιοδότηση του Callum και μαζί με αυτήν, έρχεται και ο αντικαταστάτης του. Την θέση του θα καλύψει ο Anthony Lo που μετακομίζει στις Η.Π.Α. έπειτα από μία δεκαετία στο σχεδιαστικό κέντρο της Renault στο Παρίσι, όπου διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην διαμόρφωση της “Cycle of Life” στρατηγικής της γαλλικής εταιρίας. Πριν την Renault δε, ο Lo δούλεψε για την Opel και την Saab ενώ μία από τις πρώτες του δουλειές, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν ο σχεδιασμός του εμβληματικού Lotus Carlton.

Με την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι τεχνολογίες και οι προσδοκίες, πιστεύω ότι τα αυτοκίνητα θα αλλάξουν περισσότερο την ερχόμενη δεκαετία απ’ ότι έχουν αλλάξει τον τελευταίο αιώνα.

Δήλωσε ο Lo αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην Ford και δείχνοντας ότι έχει τη σωστή νοοτροπία.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.