Η Hyundai μας επιτρέπει μία πρώτη ματιά στο Ioniq 5.

Τα τελευταία χρόνια η Hyundai ποντάρει πολλά στο design των μοντέλων της. Μία ματιά στην γκάμα της όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως αρκεί για να γίνει ξεκάθαρο και αυτή η φιλοσοφία δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και στα ηλεκτρικά της. Το Kona εξαιρείται επειδή βασίζεται σε ένα “συμβατικό” μοντέλο. Τώρα μιλάμε για τα ηλεκτρικά που εξελίχθηκαν εξαρχής ως τέτοια και αποκλειστικά ως τέτοια. Όπως το Ioniq 5 που αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή εντός του Φεβρουαρίου αλλά η κορεατική φίρμα μας επιτρέπει μία σύντομη ματιά από τώρα.

Το Ioniq 5 θα χρησιμοποιεί την E-GMP (Electric-Global Modular Platform) αρχιτεκτονική αλλά περισσότερα γι’ αυτά θα πούμε όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν, εστιάζουμε στο γεγονός ότι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα υιοθετήσει μία πολύ ξεχωριστή ταυτότητα που το τοποθετεί ανάμεσα στον κόσμο των hatchbacks και αυτόν των SUVs. Με έντονα γεωμετρικά στοιχεία διάσπαρτα σε ολόκληρο το αμάξωμα, χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω και το πρώτο, τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζω, “clamshell” καπό στην ιστορία της εταιρίας για την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, το Ioniq 5 ελπίζει προσελκύσει το δικό του κοινό. Ένα κοινό που ψάχνει την διαφορετικότητα.

Σε πιο ουσιώδη θέματα, αξίζει να θίξουμε το πόσο μπροστά είναι τοποθετημένοι οι εμπρός τροχοί (χάρη στην ευελιξία της E-GMP) αλλά και το ότι οι εν λόγω τροχοί αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Όπως επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η προηγμένη τεχνολογία με την οποία θα εφοδιάζεται θα επιτρέπει να διανύει 100 χιλιόμετρα με φόρτιση μόλις 5 λεπτών και την “επιστροφή” αποθηκευμένης ενέργειας από το όχημα στο σπίτι όταν το φορτίο στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι υψηλό. Περισσότερα θα έχουμε σε μερικές εβδομάδες, αν όχι νωρίτερα.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.