Η Honda στο Tokyo Auto Salon: ένα κινητό caffe και off-road Jazz.

Το Tokyo Auto Salon γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά φέτος αλλά αυτό δεν πρόκειται να εμποδίσει τους κατασκευαστές από το να δείξουν τα ευφάνταστα πρωτότυπα που ετοίμασαν για το κοινό. Η Suzuki ήταν η πρώτη που παρουσίασε τις δικές της προτάσεις και ακολουθεί η Honda που παρότι σημαντικά πιο συντηρητική, μας δίνει δύο πολύ ενδιαφέροντα concepts που είναι αρκετά ρεαλιστικά για να μπορούν να περάσουν στην παραγωγή αλλά και αρκετά ακραία για να κάνουν σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Πρώτο, ένα concept-φόρος τιμής στις καντίνες όλου του κόσμου. Δεν γνωρίζουμε αν η έμπνευση για το “3rd Place VAN”, όπως ονομάζεται το πρωτότυπο N-Van, είναι το κλασικό Citroen H-Van αλλά μοιάζει να είναι. Από την άλλη, οποιοδήποτε van μετατρέπεται σε κινητό caffe, έχει ομοιότητες με το γαλλικό μοντέλο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Είμαστε σίγουροι όμως, για το γεγονός ότι το “3rd Place Van” είναι χαριτωμένο με το άβαφο αμάξωμα, τους μαύρους ατσάλινους τροχούς, την μικρή ερυθρόλευκη τέντα του και το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί να προσφέρει καφέ και άλλα ροφήματα (και όχι μόνο;) από το ειδικά τροποποιημένο εσωτερικό του.

Το δεύτερο concept είναι το “Fit e:HEV Crosstar Custom” που χτίζει πάνω στην ιδέα του βασικού Crosstar και τον ήπια off-road προσανατολισμό του προσθέτοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος, νέους τροχούς που αποτελούνται από ατσάλινες ζάντες και εκτός δρόμου ελαστικά της Toyo και νέο εμπρός προφυλακτήρα. Στην οροφή δε, βρίσουμε ένα “καλάθι” της Yakima με δύο ανθεκτικά κουτιά ενώ στο εσωτερικό, η Honda ισχυρίζεται πως υπάρχουν αδιάβροχα καθίσματα που αντέχουν στην καταπόνηση. Ένα βήμα πέρα από το standard Jazz Crosstar αλλά όχι κάτι τόσο ακραίο που δεν μπορείς να σκεφτείς ότι μπορείς να κάνεις και το δικό σου έτσι. Μονάχα ο ειδικός προφυλακτήρας θα σε δυσκολέψει…

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.