Το νέο Ford Mondeo μεταμορφώνεται σε… crossover.

Το μέλλον του ευρωπαϊκού Mondeo (και του αδερφού, αμερικανικού Fusion) παραμένει σκοτεινό εδώ και αρκετό καιρό με κάποια δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι τα δύο μοντέλα θα καταργηθούν, επιτρέποντας στην εταιρία να εστιάσει στην ευρύτερη κατηγορία των SUVs και κάποια άλλα να κάνουν λόγο για εκ βάθρων ανανέωση και επανατοποθέτηση στην αγορά. Μία σειρά φωτογραφιών που μας έρχονται από την μακρινή Κίνα φαίνεται πως επιβεβαιώνουν αυτούς που μας έλεγαν ότι το επόμενο Mondeo δεν θα είναι ένα… παραδοσιακό sedan.

Οι φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτότυπου αποκαλύπτουν μία πραγματική μεταμόρφωση καθώς αν το εν λόγω πρωτότυπο φορέσει τα σήματα του Mondeo, αυτό σημαίνει πως η επόμενη γενιά θα πάρει τη μορφή ενός crossover, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Ενός αυτοκινήτου που συνδυάζει τις αρετές ενός station wagon με αυτές ενός SUV για ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Στις φωτογραφίες διακρίνουμε μία επιβλητική μάσκα με λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ πίσω, οι σχεδιαστές προτίμησαν μία γραμμή παρόμοια με αυτήν της BMW 6 Series GT. Ριζικά διαφορετικό είναι και το εσωτερικό με ένα ενιαίο κομμάτι που εκτείνεται σχεδόν σε ολόκληρο το πλάτος της καμπίνας να φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και πιθανώς, μία επιπλέον οθόνη για τον συνοδηγό ενώ ο σχεδιασμός ακολουθεί μία μινιμαλιστική λογική με απλές γραμμές και όχι πολλά κουμπιά ή χειριστήρια γενικότερα.

Το κακό είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα  για το επόμενο Mondeo. Η Ford κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της ενώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε καν για την ταυτότητα του μοντέλου στις φωτογραφίες. Ότι κι αν συμβεί πάντως, υποθέτουμε ότι θα έχουμε νεότερα εντός του νέου έτους καθώς ναι μεν η πανδημία καθυστερεί ακόμα τα πλάνα των κατασκευαστών αλλά από την άλλη, κάποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν και το κοινό πρέπει να γνωρίζει!

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.