Η Fiat Chrysler επενδύει €2 δις στην Πολωνία.

Η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού, είτε μιλάμε για υβριδικά, plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχίζει να διεισδύει στην αγορά με ολοένα και ταχύτερο ρυθμό και οι κατασκευαστές προσαρμόζουν συνεχώς την αλυσίδα παραγωγής ώστε να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά την Fiat Chrysler Automobiles που σκοπεύει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο της στο Tychy της Πολωνίας, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Jaroslaw Gowin.

Η κίνηση της FCA αντικατοπτρίζει το πλάνο σύμφωνα με το οποίο νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα από την Jeep, την Fiat και την Alfa Romeo θα κατασκευάζονται στην Πολωνία με το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα να έρχεται κατά το δεύτερο μισό του 2022. Αυτό δίνει χρόνο στην εταιρία να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει την παραγωγική της μονάδα στην χώρα που περιγράφεται ως μία από τις πλέον ανερχόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες και ελπίζει πως η στροφή στον εξηλεκτρισμό θα την βοηθήσει απέναντι σε παραδοσιακούς “αντιπάλους”, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ανταγωνιστές όπως η Τσεχία και η Σλοβακία. Πριν κλείσουμε, να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλάνο της που καταλήγει στο 2022, η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει περί τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογίες εξηλεκτρισμού, ως μέρος μίας ευρύτερης επένδυσης που αγγίζει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.