Το Cupra Leon διαπρέπει στον “τάρανδο”. Το VW Tiguan… όχι και τόσο!

Το έχουμε πει και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Το περιβόητο “τεστ αποφυγής ταράνδου” είναι μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο όχημα καθώς μπορεί να αποκαλύψει αδυναμίες και αστοχίες σε οποιοδήποτε σημείο του αυτοκινήτου: στην επιλογή των ελαστικών από τον κατασκευαστή, στην ρύθμιση της ανάρτησης και του πλαισίου, στο σύστημα διεύθυνσης ή στα ηλεκτρονικά του μεταξύ άλλων και γι’ αυτό έχουμε επιλέξει να προβάλουμε τα αποτελέσματα από τα δύο μεγαλύτερα μέσα που παραμένουν αφοσιωμένα στο συγκεκριμένο τεστ.

Στον τελευταίο άτυπο κύκλο δοκιμών, το ισπανικό “km77” είχε στα χέρια του το Cupra Leon eHybrid των 245 ίππων που εντυπωσίασε καθόλη την διάρκεια της δοκιμής και αυτό συμπεριλαμβάνει το τεστ αποφυγής ταράνδου. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές και η plug-in υβριδική έκδοση του Cupra Leon ανταπεξήλθε όντας απολύτως ισορροπημένο και ουδέτερο στις αντιδράσεις του. Ακόμα και στην πιο σκληρή, “Cupra” ρύθμιση, το καυτό αλλά… περιβαλλοντικά υπεύθυνο Leon θεωρείται από το ισπανικό μέσο ως ένα από τα πιο αποδοτικά και ασφαλή αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τους κώνους και αυτό αποδεικνύεται και από την υψηλότερη ταχύτητα που επετεύχθη: 79 km/h. Μπορεί να μην προβληματίζει supercars αλλά είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής και σε πλήρη αρμονία με την αίσθηση που δίνει το αυτοκίνητο κατά την μανούβρα.

Στον αντίποδα, έχουμε το Volkswagen Tiguan που μπορεί να μην υστερεί σημαντικά στην μέγιστη ταχύτητα με την οποία κατάφερε να περάσει την δοκιμασία (77 km/h) αλλά αποκαλύπτει ένα… ανησυχητικό πρόσωπο όταν το κοντέρ ανεβαίνει. Όχι δραματικά μάλιστα καθώς ήδη από τα 78 km/h, η ανάρτηση του γερμανικού SUV παρουσιάζει εντονότατα φαινόμενα αναπήδησης με αποτέλεσμα ο οδηγός να αισθάνεται ανασφαλής και να μην είναι σε θέση να κατευθύνει το αυτοκίνητο εκεί που θέλει. Νομίζω πως το video μιλάει από μόνο του.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.