Η αυλαία πέφτει για το Volkswagen e-Golf.

Το e-Golf λανσαρίστηκε από την Volkswagen το 2014 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, μαζικής παραγωγής με έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και αυτονομία της τάξης των 190 χιλιομέτρων. Αργότερα, αναβαθμίστηκε με ισχυρότερο κινητήριο σύνολο και μεγαλύτερη μπαταρία και ενώ δεν “περπάτησε” ιδιαίτερα στην χώρα μας, κατέγραψε μία επιτυχημένη εμπορική πορεία με τις πωλήσεις τους στην εξαετία που κυκλοφορεί στην αγορά να ξεπερνούν τις 145.000 κατά μερικές εκατοντάδες. Η παραγωγή του όμως έφτασε στο τέλος της ώστε να ανοίξει δρόμο για το ID.3.

Αρχικά, το e-Golf κατασκευαζόταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg αλλά όταν έπρεπε να αυξηθεί η παραγωγή για να καλυφθεί η ζήτηση, η γερμανική εταιρία στράφηκε στην μονάδα της στην Δρέσδη. Τώρα, το τελευταίο e-Golf κύλισε τις ρόδες του στην γραμμή παραγωγής και το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό για 3 εβδομάδες όσο προετοιμάζεται για να υποδεχθεί το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.3.

Το τέλος του e-Golf είναι επίσης η αρχή της τελευταίων προετοιμασιών για το ID.3. Σε μερικές εβδομάδες, θα ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο για το “Διάφανο Εργοστάσιο”.”

Δήλωσε ο επικεφαλής του εργοστασίου, Danny Auerswald, και το οποίο “Διάφανο Εργοστάσιο” πήρε αυτό το όνομα χάρη στην κατά κύριο λόγο γυάλινη πρόσοψη του, όπως οφείλουμε να σημειώσουμε. Ένα σύγχρονο εργοστάσιο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 με το VW Phaeton, συμμετείχε στην παραγωγή της Bentley Flying Spur και του e-Golf και τώρα, θα αναλάβει το πολύ σημαντικό για το μέλλον της VW, ID.3.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.