Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

Έχει την δική του αξία και σημασία να ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι η Πολωνία είναι τώρα το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κράτος που δεν διαθέτει αποκλειστικά δική της αυτοκινητοβιομηχανία, παρά το γεγονός ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας το επτά τοις εκατό του ΑΕΠ της, καθώς πολλές εταιρίες παράγουν εκεί αυτοκίνητα. Τώρα λοιπόν αλλάζουν όλα και αφού αποφάσισαν να κάνουν την αρχή, λογικό ήταν να αρχίσουν από το μέλλον που είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό έθεσαν σε εφαρμογή το πρόγραμμα που θα απασχολήσει περίπου 3.500 εργαζόμενους ενώ από τώρα μιλάνε και για εξαγωγές.

Και το όνομα της εταιρίας…

Είναι Izera και προέρχεται από την οροσειρά που βρίσκεται στην ΝΔ Πολωνία και πρόκειται για κρατική κοινοπραξία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από τέσσερις πολωνικές εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας και ήδη τον περασμένο Ιούλιο στην Βαρσοβία παρουσίασε δύο μοντέλα, ένα πεντάθυρο χατσμπακ (που μεταξύ μας θυμίζει πολύ Mazda3) και ένα crossover SUV με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2023. Μπορεί όπως αναφέραμε να είναι 100% πολωνικά αλλά για την έρευνα και εξέλιξη ακολούθησαν τον κανόνα των Κορεατών που λέει «αν δεν έχεις τεχνογνωσία, αγόρασέ την!» και έτσι έχουν προσλάβει κορυφαία στελέχη άλλων κατασκευαστών το καθένα στον τομέα ττου και έτσι ενδυνάμωσαν το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό της νεοσύστατης μάρκας ενώ υπάρχει και συμβόλαιο με την Torino Design για τον σχεδιασμό από όπου έχει περάσει και ο σχεδιαστής της Jaguar.

Όλα έτοιμα λοιπόν

Όλα έτοιμα για την έναρξη της παραγωγής με τον πρωθυπουργό της χώρας να βάζει τον φιλόδοξο στόχο έως το 2025 στους δρόμους της Πολωνίας να κυκλοφορούν ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα. Στους αναλυτές αυτό φαντάζει ανέφικτο αλλά η ποιότητα και η προσιτή τιμή που πιστεύεται ότι θα έχουν, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον.

 

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.