Το λευκό είναι και φέτος το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως.

Για την δέκατη συνεχόμενη χρονιά, το λευκό είναι το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 38% των νέων αυτοκινήτων είναι βαμμένο σε ακριβώς αυτό. Δεύτερο στην λίστα σύμφωνα με την αμερικανική Axalta που προμηθεύει με χρώματα διάφορους κατασκευαστές επιβατικών αλλά και επαγγελματικών οχημάτων, είναι το μαύρο με ποσοστό 19% ενώ τρίτο είναι το γκρι με 15%. Πριν προχωρήσουμε σε περισσότερα ενδιαφέροντα ευρήματα, να σημειώσουμε ότι το λευκό έχει παραμείνει στο 38% για την παγκόσμια αγορά τα τελευταία 3 χρόνια ενώ το γκρι σημείωσε αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων και το μαύρο παραμένει το χρώμα της επιλογής των αγοραστών πολυτελών οχημάτων.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 62% των πολυτελών αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη είναι είτε μαύρα, είτε γκρι. Αλλά αυτό μας οδηγεί στο επόμενο ενδιαφέρον, αν και λογικό, συμπέρασμα. Κάθε περιοχή παρουσιάζει τις δικές της τάσεις. Το κίτρινο και το χρυσαφί για παράδειγμα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο με εξαίρεση την Κίνα που αποτελούν το 5% των αυτοκινήτων. Στην Κίνα και πάλι, το λευκό ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χρώματα αναπαριστώντας το 57% επί του συνόλου ενώ στην Ευρώπη, μοιράζεται την πρωτοκαθεδρία με το γκρι, με τα δύο χρώματα να έχουν ποσοστό 25%. Επιστρέφοντας στην Κίνα, αξίζει να σημειώσουμε ότι  για κάποιον λόγο, δεν προτιμάται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3% το μπλε

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.