Η Volkswagen κάνει πίσω από το ID Buggy.

Η περσινή έκθεση της Γενεύης μοιάζει σαν να ήταν 10 χρόνια πριν αλλά τότε ήταν που είδαμε για πρώτη φορά το I.D. Buggy Concept. Το τελευταίο, σε εκείνο το σημείο, ηλεκτρικό project της Volkswagen που σε συνδυασμό με το I.D. Buzz που είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του νωρίτερα, έμοιαζε σαν μία προσπάθεια της γερμανικής εταιρίας να επαναφέρει την δεκαετία του ’60 δείχνοντας παράλληλα την ευελιξία της MEB αρχιτεκτονικής. Το πιο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, είναι ότι το Buggy Concept, τουλάχιστον στην αρχή, δεν ήταν απλά ένα πρωτότυπο εντυπωσιασμού αλλά ένα μοντέλο που προοριζόταν για την παραγωγή.

Η Volkswagen ήθελε να το εντάξει στην γκάμα της και είχε βρει και συνεργάτη για να την βοηθήσει, στο πρόσωπο της e.Go Mobile. Ένα τόσο niche μοντέλο, με τόσο περιορισμένο target group απαιτεί την δημιουργία μίας συνεργασία αλλά δυστυχώς, η e.Go Mobile κατέρρευσε και όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, το ίδιο συνέβη και στα πλάνα της Volkswagen για την παραγωγή του Buggy. Από εκείνο το σημείο, η γερμανική μάσκα έστρεψε την προσοχή της σε ένα νέο, πιο mainstream αλλά και πάλι προσανατολισμένο για off-roading ηλεκτρικό crossover, το οποίο ονομαζόταν Ruggdzz με τον στόχο να είναι το λανσάρισμα του στην αγορά το 2023. Ακόμα και αυτό όμως φαίνεται πως μπαίνει στο συρτάρι προς το παρόν, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της VW, Ralf Brandstatter.  Είναι θέμα προτεραιοτήτων και αυτή την στιγμή, η Volkswagen έχει πιο φλέγοντα θέματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν θέλεις ένα ηλεκτρικό με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ρετρομοντέρνο σχεδιασμό, το I.D. Buzz παραμένει εντός προγράμματος και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2022.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.