Η Hyundai εξαγόρασε την Boston Dynamics.

Αν έτυχε να δεις στο διαδίκτυο κάποιο από τα πολλά videos ενός ρομπότ με εξαιρετικές ικανότητες στους τομείς της ισορροπίας, της ταχύτητας και της ευελιξίας, τότε θα ξέρεις την Boston Dynamics. Πρόκειται για μία εταιρία που έχει καταφέρει εξαιρετικές προόδους στο επιστημονικό πεδίο της ρομποτικής και από εδώ και πέρα αποτελεί μέρος του Hyundai Motor Group, με την κορεατική εταιρία να ανακοινώνει την εξαγορά έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Boston Dynamics θα συνεχίζει να δουλεύει πάνω στην εμπορευματοποίηση των προηγμένων ρομπότ και η Hyundai θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που έχει εξελίξει η εταιρία ενσωματώνοντας την στην δική της. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ρομπότ το περιβάλλον του και κινείται μέσα σε αυτό, μπορεί να ενσωματωθεί και να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για παράδειγμα ενώ ο πιο προφανής τομέας συνεργασίας δεν θα μπορούσε να μην είναι η μελέτη και δημιουργία ρομποτικών συστημάτων παραγωγής.

Ένα έμμεσο πλεονέκτημα της εξαγοράς της Boston Dynamics από την Hyundai είναι ότι η πρώτη διατηρεί εγκαταστάσεις τόσο στην Βοστώνη όσο και στην Silicon Valley κι έτσι ανοίγει νέες προοπτικές για την κορεατική μάρκα όσον αφορά στην επιστράτευση νέων και ταλαντούχων υπαλλήλων ή ακόμα και μελλοντικών συνεργατών.

ΑΦΗΣΤE ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.